Τα τελευταία δύο χρόνια, ο 24χρονος γάλλος ναυτικός Guirec Soudee ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας για συντροφιά την κότα του που αποκαλεί Monique.

Μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία και ανέκαθεν ονειρευόταν να αγοράσει ένα πλοίο και να γυρίσει τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ταξίδευε πάντα μόνος ώσπου συνάντησε την κότα Monique το 2013 στα Κανάρια Νησιά και κάπως έτσι του γεννήθηκε η ιδέα να την έχει μαζί του στα ταξίδια του.  Ο λόγος απλός, η Monique του παρέχει μόνιμη τροφή αφού γεννάει αδιάκοπα αυγά. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στη Metro, η κότα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την θάλασσα, δεν αισθάνεται καμία αδιαθεσία και ταξίδεψε μαζί του στον Ατλαντικό ως τη νήσο St. Barts σε 28 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων γέννησε 25 αυγά!


Κατά τη παραμονή τους στην Καραϊβική η Monique έμαθε να κολυμπάει και να κάνει σερφ.

Σύμφωνα με το newsbeast, τον Ιούνιο του 2015 ο Guirec και η κότα του ξεκίνησαν ένα ταξίδι στην Γροιλανδία, όπου έφθασαν μετά από δύο μήνες. Μέσα από το ίντερνετ ο Guirec διηγείται τις απίστευτες ιστορίες του και ενθαρρύνει τον κόσμο να ζήσει τα όνειρά του και να ανακαλύψει τον κόσμο.


Μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τα ταξίδια του Guirec και της κότας του στο μπλογκ του Voyage D’Yvinec αλλά και στη σελίδα του στο Facebook.