Στην κόντρα του με τη Βάνα Μπάρμπα, αναφέρθηκε ο Τρύφωνα Σαμαράς, σε πρόσφατες δηλώσεις του. Όταν ο γνωστός hairstylist, Τρύφωνας Σαμαράς, αποφάσισε να προβάλλει το ημερολόγιο του στα Σκόπια, πρότεινε στην Βάνα Μπάρμπα ν΄αναλάβει την παρουσίαση της βραδιάς. 

Η ηθοποιός αρχικά δέχτηκε, άλλα, όπως έγραψε στη συνέχεια σε ανάρτησή της στο Facebook, παρανόησε τη χώρα και δεν είχε καμία διάθεση να ταξιδέψει στα Σκόπια, γιατί όπως τόνισε στο μήνυμά της, δε θα μπορούσε να επισκεφτεί  μια χώρα, όπου στο διαβατήριό της θα έμπαινε η λέξη «Μακεδονία». 

Ο Τρύφωνας Σαμαράς με μία νέα ανάρτηση στο Facebook, κατηγόρησε την ηθοποιό για«άκρως αντιεπαγγελματική και προσβλητική συμπεριφορά»

«Μιλήσαμε, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ άσχημο να λες σε κάποιον, τη στιγμή που είναι και φίλος σου... “Είδα ότι είναι στα Σκόπια και δεν είναι στη Σερβία”... Μα λέωQ ''σου έχουμε πει από την αρχή ότι είναι στα Σκόπια και το ήξερες''. Την άλλη μέρα από μόνη της βγάζει από μόνη της στο facebook. ένα κείμενο. Τα ‘χασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο, δεν απαντούσε. Δεν μπορεί να με λέει εμένα ανθέλληνα επειδή πήγα να κάνω κάποια δουλειά... Η Βάνα αναγνώρισε το λάθος της. Το θέμα είναι ότι και εμένα κόντεψε να μου καταστρέψει την επίδειξη», είπε ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Η Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά» για την παρεξήγηση με τον Τρύφωνα Σαμαρά, είχε πει: «Έκανα και εγώ λάθος. Είναι λίγο αστείο! Ο άνθρωπος με κάλεσε να παρουσιάσω το ημερολόγιο του. Ήμουν στην Κύπρο. Μου λέει : ''Θα πάμε σε μία πολύ ωραία πόλη''. Νόμιζα ότι μου είχε πει Σερβία. Αντιλήφθηκα ότι είναι μία χώρα που προσωπικά δεν θα πήγαινα, ο,τιδήποτε και αν γινόταν. Υπάρχουν κάποια όρια στις επιλογές. Δεν πάω σε αεροδρόμιο που θα μου έβαζαν τη σφραγίδα ''Μακεδονία''. Δεν το δέχομαι σαν Ελληνίδα».