Η πρώτη βραδιά των Αναιρέσεων που έγινε στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, ήταν μαγική.  

Είχε κάτι από ανατροπή, είχε κάτι από ανυπακοή, είχε στίχους που κατάφεραν να βρουν την μουσική τους κάτω από το φως των άστρων, σε μία νύχτα που βρήκε το νόημά της στον ενθουσιασμό που έδειξαν οι δεκάδες νέοι που συμμετείχαν ενεργά στο φεστιβάλ.

Είχε όμως και δυναμικές εμφανίσεις πάνω στη σκηνή, καλλιτέχνες που με την παρουσία τους και την μουσική τους, κατάφεραν να ταυτιστούν με το μήνυμα του φεστιβάλ, αλλά και να αναγκάσουν το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

Οι Tourlou the band που ανέβηκαν πρώτοι στην σκηνή έδειξαν ότι έχουν εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη μπάντα που μπορεί να εναλλάσσεται σε διαφορετικά μουσικά είδη και να τα συνταιριάζει αρμονικά μεταξύ τους.  

Το παλαιό λαϊκό ύφος και η ρεμπέτικη μουσική «έδεσε» με το progressive και τους σύγχρονους μουσικούς ήχους, με την Πατρινή μπάντα να δίνει το δικό της ύφος σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.


Εκείνος, πάντως, που ενθουσίασε το κοινό, δείχνοντας να έχει χαρακτηριστικά performer πάνω στη σκηνή, ήταν ο Πατρινός ράπερ Φιλοκτήτης. Ο Φιλοκτήτης, έπαιξε τραγούδια κυρίως από το νέο του δίσκο, γραμμένα σε δικούς του στίχους, αφήνοντας υπέροχες εντυπώσεις.

Η «Απόδραση από το δήθεν», όπως ονομάζεται η νέα του δουλειά, έχει στοιχεία ανατρεπτικά, με στίχους που εκπέμπουν πίσω από τις ομοιοκαταληξίες κοινωνικά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις, ικανά για να φέρουν τον ακροατή σε προβληματισμό.

Ο Πατρινός μουσικός, έχοντας στο πλευρό του, τους παραγωγούς του Νicolas Sthamark και Ντένη Πλέσα, αλλά και κάτω από την σκηνή όλους τους συνεργάτες του, κατάφερε και εκτίναξε το κοινό, δείχνοντας την δυναμική του.


Όσο για το… μεγάλο όνομα της βραδιάς; Classic περιπτώσεις για hip – hop καταστάσεις. Ο Εισβολέας είπε ορισμένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, με το ίδιο δυναμισμό που τον χαρακτηρίζει, την ίδια στιγμή που οι νεαροί και οι νεαρές που ήταν κάτω από την σκηνή, τραγουδούσαν μαζί του τους στίχους του και χόρευαν στους δικούς του ρυθμούς.

Απογείωση; Όχι ακόμα. Η βραδιά έληξε με το Ικαριώτικο γλέντι από τους Skazakas, όπου όλοι έγιναν ένα μεταξύ τους, χορεύοντας σε κύκλους, δείχνοντας ότι η ανατροπή, ως φιλοσοφία και ιδεολογία, εμπεριέχει μαζί της και την παράδοση.

Συμπέρασμα: Τα παιδιά των Αναιρέσεων, σύμφωνα με το μότο του φετινού φεστιβάλ, νέοι πολεμάνε, νέοι γλεντάνε και νέοι θα νικήσουν!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το patrasevents.grΦεστιβάλ Αναιρέσεις στα Παλαιά Σφαγεία - Πάτρα 03/06/16