Το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη πλέκει ο Νίκος Γκάλης μιλώντας στην εφημερίδα LiveSport και στο περιοδικό αφιερωμένο στον μεγάλο άσο του Παναθηναϊκού.

Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής εκφράζει την ελπίδα του να παραμείνει στο μπάσκετ ο «3D»...

«Ο Διαμαντίδης υπήρξε εξαιρετικός παίκτης. Με την παρουσία του πρόσφερε πολλά, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ. Με την απόφασή του να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους είναι σίγουρο ότι θα του λείψει. Του εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα και ελπίζω να παραμείνει κοντά στο μπάσκετ», ανέφερε –αρχικά- και συνέχισε σχολιάζοντας τη σημασία του Ευρωμπάσκετ του 1987 στην εμφάνιση τόσο μεγάλων παικτών στο μπάσκετ όπως και ο Διαμαντίδης.

«Βλέποντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τα άλλα παιδιά, που έχουν διαγράψει την δική τους πορεία στο μπάσκετ, να συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε η δική μας παρέα, του '87, χαιρόμουν ιδιαίτερα. Συνειδητοποιούσα και συνειδητοποιώ κάθε μέρα ότι με όσα πετύχαμε τότε, καταφέραμε να βάλουμε ένα σημαντικό λιθαράκι.

Εκτός από το ότι ανεβάσαμε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, κάναμε το άθλημα αγαπητό στα νέα παιδιά, βάλαμε τέτοια ταλέντα, που πήραν από εμάς τη σκυτάλη και συνέχισαν να φέρνουν επιτυχίες στην χώρα μας», κατέληξε.