Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, επαναλαμβάνεται το σεμινάριο εστίασης και οινοχοΐας που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο πλαίσιο της προετοιμασίας της φετινής διοργάνωσης “Οινοξένεια 2016”. Το σεμινάριο είναι τρίωρης διάρκειας και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και εκπροσώπους επιχειρήσεων εστίασης, αναψυχής και φιλοξενίας από την Αιγιάλεια, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιέχει 3 ενότητες θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης:

α) Θεωρητικά στοιχεία: Η περιοχή μας και η αξία της. Οι εκδηλώσεις και η προοπτική τους. Ο αμπελώνας και οι ποικιλίες της περιοχής.

β) Βασικοί κανόνες και έννοιες γεύσης: Ο τοπικός οίνος και η γαστρονομία. Ταίριασμα τοπικών οίνων με τοπικά και μη πιάτα. Καθορισμός πάγιων συνδυασμών τοπικών οίνων με τοπικά πιάτα. Πρακτική άσκηση.

γ) Σερβίρισμα και οινοχοΐα: Θεωρητικά στοιχεία. Συμπεριφορά και σερβίρισμα οίνου. Πρακτική άσκηση.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα μάθουν αρκετά για την περιοχή της Αιγιάλειας, την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, καθώς και για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό, ώστε να μεγιστοποιείται η γαστρονομική απόλαυση, ακόμα και στα καθημερινά μας γεύματα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Δίκτυο Οινοξένεια 2016» απαιτεί την παρακολούθηση του σεμιναρίου και την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης.

Πληροφορίες στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τηλ. 26910-28210, 26910-68308 (ώρες γραφείου) ή στα e-mail: [email protected] και [email protected]