Ξεχωριστές στιγμές από την πλατεία της καρδιάς μας, την πλατεία Γεωργίου...

Την αγαπάμε τόσο πολύ που έχει φιλοξενήσει τις τρέλες μας, τα μπάνια μας και τις αμαρτίες μας...

Στα σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου "γίνεται" κάθε εποχή του χρόνου. Από τις μέρες του καρναβαλιού και τις πρώτες ζέστες, μέχρι τα χειμωνιάτικα ραντεβού μας για "ότι του φανεί" του οποιουδήποτε!

Η φωτογραφία του εξωφύλλου μας έρχεται από αναγνώστη που θέλησε να μοιραστεί το μπάνιο ενός πολίτη στο σιντριβάνι που βρίσκεται στο επάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Τραβηγμένη πριν περίπου 3 μήνες οι δύο νεαροί της φωτογραφίας ετοιμάζονται για "μακροβούτια". Μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει καλύψει με "φύλα συκής" τα ευαίσθητα του μέρη κάνοντας τους περιοίκους να χαζεύουν το θέαμα.

Μεταμοντερνισμός, γροθιές στο κατεστημένο και τον "καθωσπρεπισμό" μέχρι γύμνια και "μυθικές" στιγμές... Με αφορμή αυτό το περιστατικό κάνουμε μια αναδρομή στις στιγμές εκείνες που μας έκαναν να νιώσουμε άβολα και έχουν να κάνουν με τα διάσημα και ξεχωριστά σιντριβάνια της κεντρικής πλατείας της Πάτρας!

Να 'μαστε καλά να τα θυμόμαστε!


Οι πρώτοι διδάξαντες του "κολυμπάμε ελεύθερα" στην πλατεία Γεωργίου είναι τα σκυλάκια!

O σκύλος της φωτογραφίας αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ένα μπάνιο στο σιντριβάνι της πλ. Γεωργίου. Όπως σωστά φαντάζεστε έγινε η ατραξιόν της πλατείας, μέχρι που τον φώναξε το αφεντικό του να φύγουν!


Πρωταπριλιά του 2013 και οι φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα δύο σιντριβάνια της πλατείας Γεωργίου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου...
 
Κάποιοι κομματάκι ευκολόπιστοι και λιγάκι ξεχασιάρηδες, άρχισαν να γράφουν άσχημα για τους "γνωστούς άγνωστους" που προκάλεσαν φθορές στην δημόσια περιουσία των Πατρινών πολιτών.
 
Οκ, είμαστε φάουλ το ψέμα ήταν του patrasevents.gr και μάλιστα εορταστικό!

Καρναβάλι Πατρινό, ω, ω;

Κάτι η μαυροδάφνη, κάτι η μουσική, ε δεν θέλει και τίποτα άλλο...

Οι καρναβαλιστές καρναβαλίζονται και αψηφώντας το «τσουχτερό» κρύο που έκανε έναν περασμένο Μάρτιο μπήκαν και κολύμπησαν μαζί με τα "λιοντάρια" της πλατείας Γεωργίου!


Ήταν Σαββατόβραδο και πάλι καρναβάλι που δυο τρελόπαιδα αναστάτωσαν το κέντρο της πλατείας Γεωργίου.

Ένας καρναβαλιστής αποφάσισε να κάνει βουτιές στο σιντριβάνι της πλατείας Γεωργίου με πολλούς ακόμα τριγύρω να τον παροτρύνουν!

“Βούτα, βούτα” του έλεγαν και αυτός δεν έμεινε να τους κοιτά.

Πήρε φόρα και βούτηξε κάνα δυο φορές στο σιντριβάνι...


Καρναβαλιστής κάνει βουτιές στο συντριβάνι στην πλατεία Γεωργίου

Στην Πάτρα λοιπόν συνεχίζεται η "παρωδία"...

Ο Γιώργος Παναγόπουλος (Vesos) τον οποίο γνωρίσαμε καλά από τους αγαπημένους των Ράδιο Αρβύλα έκανε ένα parody video στο σιντριβάνι της πλατείας Γεωργίου εμπνευσμένο από την διαφήμιση του ΟΠΑΠ...



Diafimisi Opap tzoker - Parody - Vesos

Έβαλε την στολή του, φόρεσε την μάσκα του, κάλεσε και τους φίλους και… βούτηξε στο σιντριβάνι της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί!

Ο Ανδρέας βούτηξε στο σιντριβάνι στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου μετά από στοίχημα και πρόκληση προς τους φίλους του στο facebook που έλεγε πως αν η photo που είχε ποστάρει στο facebook ξεπερνούσε τα 1000 likes θα έκανε ακριβώς αυτό που είχε γράψει στο ιδιόχειρο σημείωμα του, δηλαδή το… μπανάκι του στην Πλατεία Γεωργίου.

Με το μπουρνουζάκι του αρχικά και στην συνέχεια σαν δύτης ξεκίνησε να κάνει τα δικά του, πλατσουρίζοντας στα νερά, δείχνοντας ότι ξέρει να τα καταφέρνει τόσο στα… βαθιά νερά, όσο και στα ρηχά!

Όσοι ήταν εκεί ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, ενώ ορισμένοι περαστικοί που έτυχε να περνάνε από την Πλατεία εκείνη την ώρα δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν.

Στο τέλος η παρέα του που ήταν προσκεκλημένη στο «event» και η οποία τον επευφημούσε συνεχώς κατά την διάρκεια του όλου εγχειρήματος, τον αποθέωσε με τα χειροκροτήματά της, ενώ ο ίδιος έσπευσε να κάνει αποκλειστικές δηλώσεις, που άλλου;

Στο patrasevents.gr που φυσικά ήταν εκεί! Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και video!



ΠΑΤΡΑ - ΕΚΑΝΕ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι μικροί ρομά δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να βουτήξουν στο σιντριβάνι της Πλατείας Γεωργίου...

Εκεί θα βρουν λίγη δροσιά, παίζοντας ανέμελα με τα νερά τις μέρες που σκάει ο τζίτζικας στο κέντρο της πόλης!


Από εκείνες τις στιγμές που πραγματικά νιώσαμε άβολα στην πλατεία Γεωργίου.

Ένας νεαρός άνδρας απειλούσε πως θα πέσει από το σιντριβάνι προκαλώντας αναστάτωση και την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

Τέλος καλό όλα καλά, αφού ο άνθρωπος κατέβηκε με την παραίνεση των ανθρώπων που καλέστηκαν για να παράσχουν πρώτες βοήθειες.

Η λαχτάρα ήταν μεγάλη αφού δεν είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο...


Απόπειρα αυτοκτονίας από το συντριβάνι πλ. Γεωργίου Πάτρα www.patrasevents.gr