Το κινηματογραφικό τμήμα των ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών) συνεχίζει τις προβολές στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου με θέμα " road movies* ".
Kάθε Σάββατο, στις 21:00!

~~Stranger than paradise, Jim Jarmusch (1986)~~

Τρία πρόσωπα, τρεις άνθρωποι αναζητούν απελπισμένα και προσπαθούν διακαώς να βιώσουν το περιβόητο «αμερικανικό όνειρο». 
Ο σιωπηλός, μοναχικός Γουίλι (John Lurie των Lounge Lizards) ζει εδώ και κάποια χρόνια σε μια ζοφερή περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος αναλαμβάνει να φιλοξενήσει για λίγο καιρό τη 16χρονη ξαδέρφη του, Εύα, η οποία φτάνει από την Ουγγαρία, τη μακρινή πατρίδα, για να καταλήξει στη θεία Λότε, στο Κλίβελαντ. Η αρχικά δύσκολη συμβίωσή τους, στη συνέχεια μεταμορφώνεται. Ένα χρόνο αργότερα, ο Γουίλι, ο φίλος του, Έντι και η Εύα ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης του Παραδείσου τους. 
Μέσω ενός ασπρόμαυρου, ηθελημένα «βρώμικου» φιλμ προβάλλεται μια χειμωνιάτικη, μουντή Αμερική, που δίνει την αίσθηση της εγκατάλειψης, δηλαδή μιας Αμερικής ιδωμένης μέσα από τα μάτια ενός πρόσφατα αφομοιωμένου νεαρού μετανάστη. Ο Jim Jarmusch γυρίζει ένα cult road movie, που κατακλύζεται από μια ασφυκτική αίσθηση μοναξιάς και αποξένωσης, δοσμένες μέσα από τη σφαίρα της πρωτότυπης χιουμοριστικής του διάθεση. 
(πηγή: cine.gr)

*ROAD MOVIES | Κινηματογραφικό τμ. ΠΟΦΠΠ | 2016
~28/5 Βαλκανιζατέr, Σωτήρης Γκορίτσας (1996)
~4/6 Stranger than paradise, Jim Jarmusch (1986)
~18/6 Paris, Texas, Wim Wenders (1984)
~25/6 Professione: reporter, Michelangelo Antonioni (1975)