Και ενώ η Πάτρα ετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει στις 18 με 19 Ιουνίου τους αγώνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου οι οποίοι θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, έρχεται ένα γεγονός που σίγουρα σκιαγραφεί μία σημαντική απουσία για την διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος, η Κατερίνα Κυριακοπούλου, δεν πρόκειται να πάρει μέρος στους αγώνες που θα γίνουν. Η αθλήτρια της Παναχαϊκής έπαθε μία μικρή υποτροπή στον περσινό της τραυματισμό, κάτι που την έχει κρατήσει εκτός προπονήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.  

Η απουσία της θα αποτελέσει μία σημαντική απώλεια, όχι μόνο για την Παναχαϊκή, αλλά και για τον πατραϊκό στίβο, αφού η αθλήτρια των «κοκκινόμαυρων» ήταν μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Πάτρας για να χαρίσει στην πόλη ένα χρυσό μετάλλιο σε μία τόσο σημαντική πανελλήνια διοργάνωση.


Η ίδια τονίζει στο patrasevents.gr τα εξής για την απόφαση της αυτή: «Με τον προπονητή μου, Βασίλη Βενέρη, αποφασίσαμε να μη λάβω μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς υπήρξε μικρή υποτροπή στον περσινό τραυματισμό μου και η συμμετοχή μου θα ήταν ρίσκο.

Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει αν θα κάνω κάποιον αγώνα τον Ιούλιο ή αν δε θα αγωνιστώ καθόλου αυτή τη χρονιά. Θα εξαρτηθεί από το αν θα εξακολουθήσω να έχω ενοχλήσεις στο πόδι μου».


Έτσι, σε μία διοργάνωση που αναμένονται να έρθουν στην Πάτρα τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου, η ελίτ του κλασικού αθλητισμού, θα λείψει από τους αγώνες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, η σημαντικότερη αθλήτρια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην επικράτεια στο άλμα εις ύψος.

Η ίδια, όμως, είναι σίγουρο, ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για να επιστρέψει όσο το δυνατόν δριμύτερη στην αγωνιστική δράση, μετά τους αγώνες που θα γίνουν στην γενέτειρα της.