Τα ΚΑΠΗ της  Πάτρας παρουσιάζουν την παράσταση “...και μετά Μεγάλωσα” στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 4 &  5 Ιουνίου, στις 21:30.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν πέρυσι με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’  ΚΑΠΗ (Προσφυγικών)  και στο Β’ ΚΑΠΗ  (Αγυιάς). Η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα και φέτος επεκτάθηκε με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φάνη Δίπλα και της θεατρολόγου Έλενας Αλεξανδράκη.

Αυτή τη χρονιά , τα μέλη της θεατρικής ομάδας των  ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της  δουλειά τους, επί σκηνής,  με κύριο θεματικό άξονα τις προσωπικές τους ιστορίες.

 Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θυμούνται τα περασμένα, εξομολογούνται τους φόβους τους και τα προβλήματά τους. Αποκτούν βήμα κι επικοινωνούν μαζί μας. Μιλούν για τα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου, της μεγάλης μετανάστευσης, της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης και της αποβιομηχανοποίησης. Και μιλούν και για το σήμερα. Πώς (επι)βιώνουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι (σ)την Ελλάδα της Κρίσης και των μνημονίων. Η προηγούμενη ενεργή ζωή και η μοναξιά της τρίτης ηλικίας. 

Αντί εισιτηρίου, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (δεκατιανό) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Η προετοιμασία της παράστασης έχει γίνει από όλη την ομάδα, ενώ τη σκηνοθεσία της τελικής παρουσίασης έχει αναλάβει ο Φάνης Δίπλας και τη δραματουργία η Έλενα Αλεξανδράκη. Από  την  πλευρά  του  Τμήματος  Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) υπεύθυνη της  δράσης  είναι  η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.

Info

Θέατρο Απόλλων

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουνίου, 21:30

Κρατήσεις θέσεων: 2610 273613