Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρέων που χρειάζεται να κοπούν χόρτα, η Αντιδημαρχία Πολεοδομικού Σχεδιασμού  Περιβάλλοντος, και Έργων Υποδομής, ενημερώνει τους δημότες μας, ότι οι ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου, που ξεκινά από τα Καμίνια και καταλήγει στη Ροδινή (38 χιλιόμετρα), είναι τεράστιες.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας, είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων από την κυβέρνηση και προσπαθεί να ανταποκριθεί, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και την αυτοθυσία σε ορισμένες περιπτώσεις των εργαζομένων.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το patrasevents.gr το εργατοτεχνικό προσωπικό που έχει απομείνει στον τομέα Πρασίνου, αποτελείται από 21 άτομα, που έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

-Στο Αρκτικό Διαμέρισμα: 4

-Στο Ανατολικό: 4

-Στο Νότιο: 4

-Στο Κεντρικό: 3

-Στις Δημοτικές Ενότητες Παραλία, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα: 2

-Στο Ρίο: 1

-Στην παραλιακή ζώνη από Ελευθερίου Βενιζέλου έως την πλαζ της Αγυιάς: 1

-Στο Παμπελοποννησιακό 2.

-Για την άρδευση και το πότισμα όλων των πλατειών και των ελεύθερων χώρων πρασίνου, ΕΝΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ.

Η Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, διεκδικεί από την κυβέρνηση και με την πρόσφατη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί την κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών. Από τον Δήμο λείπουν 650 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, παλεύουμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, χωρίς σκουπίδια στους δρόμους, με πλατείες και κοινόχρηστους χώρους σε αξιοπρεπή κατάσταση, ανταποκρινόμενοι όσο είναι δυνατόν στα αιτήματα φορέων, συλλόγων και δημοτών, επιδιώκοντας τη συνεργασία και την κινητοποίηση όλων για να κρατήσουμε την πόλη όρθια.

Αποτελεί όμως μέγιστη υποκρισία, δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη μείωση της χρηματοδότησης και την απαγόρευση των προσλήψεων και οι οποίοι βγάζουν «σπυράκια» όταν γίνονται αγώνες για τα αυτονόητα, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άσχημη εικόνα των κοινόχρηστων χώρων, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Δημοτική Αρχή.