Πολυμελή πολωνική αποστολή με επικεφαλής την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κα Anna Barbarzak, υποδέχθηκαν την Τρίτη 24 Μαΐου στη νέα έδρα του ΣΕΒΙΠΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στα Λουσικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών και του ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Πέτρος Μαντάς και μέλη του Δ.Σ., ενώ τον δήμαρχο κ. Χρήστο Νικολάου, εκπροσώπησε ο βοηθός του, αρμόδιος επί θεμάτων ΒΙΠΕ Πατρών κ. Χρήστος Φιλιππόπουλος.

Στην πολωνική αποστολή συμμετείχαν ακόμα, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Λοτζ κ. Krzysztof Ciebiada, το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων κ. Andrzej Chowis, το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Piotr Grabowski, το στέλεχος της Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας της Περιφέρειας Λοτζ Paulina Gawryszczak, η Διευθύντρια Διεθνούς Συνεργασίας της αδελφοποιημένης με την Πάτρα, πόλης Μπιντγκόστς κα Joanna Zataj-Ross, ο πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης «Uzdrowisko Busko-Zdrój» κ. Wojciech Legawiec καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων FAM-TO από τον τομέα των κατασκευών και RAFAKO της ενέργειας.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από επιθυμία της Πρεσβείας της Πολωνίας για την εμβάθυνση των ήδη εδραιωμένων σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με την περιοχή της Πάτρας και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και διμερών σχέσεων με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ κ. Πέτρος Μαντάς, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην πολωνική αποστολή όχι μόνο το μεγάλο δυναμικό των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών, αλλά και μια συνολική εικόνα του επιχειρείν της Δυτικής Ελλάδας.

Ανέλυσε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής και την δομή των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξαγωγικό προσανατολισμό και επιζητούν συνεργασίες στο εξωτερικό, παρουσίασε τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαμορφώνονται μέσω της στενής συνεργασίας με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της Πάτρας, κ.ά.

Γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, αποτέλεσε και η συμμετοχή στην πολωνική αποστολή, σημαντικών επιχειρήσεων εκ μέρους των οποίων γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον για πιθανές συνεργασίες με επιχειρήσεις της Πάτρας.

Ο ΣΕΒΙΠΑ δεσμεύθηκε να αναλάβει την διάχυση των αποτελεσμάτων της συνάντησης στα μέλη του και στην επιχειρηματική κοινότητα της Αχαΐας, ενώ στο τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με την Πρέσβη της Πολωνίας κα Anna Barbarzak να απευθύνει πρόσκληση στους εκπροσώπους του Συνδέσμου και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, να επισκεφθούν την φίλη χώρα.