Σε κάθε άλλο παρά καλή κατάσταση βρίσκονται οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου στη Πάτρα και η εικόνα που βλέπει κανείς περνώντας από εκεί, δεν τιμάει φυσικά την πόλη, αλλά ούτε και τους πολίτες της.

Τα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου είναι γεμάτα από πλαστικά μπουκαλάκια με νερό, αναψυκτικά, κυπελλάκια από παγωτό και σκουπίδια διαφόρων ειδών που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί, προφανώς από τους νεαρούς που συχνάζουν και κάθονται τα απογεύματα και τις νύχτες.

Αυτό την άλλη όμως ο Δήμος τι κάνει; Περνώντας κάποιος από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου παρατηρεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα καλαθάκι απορριμμάτων του Δήμου κατά μήκος των σκαλιών.

Άρα και να θέλει κάποιος να πετάξει τα σκουπίδια του –χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία– δεν μπορεί. Καλό θα ήταν λοιπόν ο Δήμος να προχωρήσει στην τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, σε μία περιοχή όπου ειδικά αυτή την περίοδο, περνάει και κάθεται εκεί αρκετός κόσμος.

Όσο για μας τους πολίτες; Οφείλουμε να διατηρούμε τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς και να μην πετάμε όπου βρούμε τα σκουπίδια γιατί μια πόλη καθαρή εξασφαλίζει ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας…


(Η φωτογραφία είναι της Χαράς Μπαρδάκη)