Βάρος στον μαζικό αθλητισμό και σε αθλήματα που προσφέρονται για εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας και άθλησης δίνει η δημοτική αρχή και ο Δήμος Πατρέων.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτή την συλλογιστική δημιούργησε μαζί με τα μέλη της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας το Patras Pumptrack στο νότιο πάρκο της Ακτής Δυμαίων.

Δεν πρόκειται όμως να μείνει μόνο σε αυτό. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορες λέσχες που έχουν να κάνουν με τον μαζικό αθλητισμό και τις εναλλακτικές μορφές άθλησης και συζητά μαζί τους την δημιουργία χώρων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Πατρινούς να γνωρίσουν από κοντά τα αθλήματα αυτά.

Ήδη, τα στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν έρθει σε επαφές με τους φίλους και τους fans του skateboard και συζητά μαζί τους την δημιουργία skate part. To όλο θέμα βέβαια ακόμα δεν έχει προχωρήσει, αλλά είναι στις σκέψεις των ανθρώπων του Δήμου.

Το να φτιαχτεί ένα skate park δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται μελέτη πρώτα και ύστερα η υλοποίηση του. Ο πιθανότερος, πάντως, χώρος για την δημιουργία ενός skate park είναι ο χώρος του νότιου πάρκου της Ακτής Δυμαίων, σε κοντινή απόσταση από τις πίστες Pumptrack.

Σκέψεις για κατασκευή πίστας αεροσφαίρισης

Παρόμοιες σκέψεις και συζητήσεις γίνονται για την δημιουργία ενός χώρου με την ανάλογη υποδομή που να δίνει την δυνατότητα στους φίλους του parkour και του free running για να προπονηθούν όπως πρέπει.

Στο ίδιο μοτίβο υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις με τα μέλη της Λέσχης Φίλων Αεροσφαίρισης Πάτρας για την κατασκευή μιας τέτοιας πίστας (Paintball) που να δίνει την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος αυτού να ασχοληθούν. Ο χώρος όμως που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία τέτοια πίστα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Γενικότερα, υπάρχουν αρκετές τέτοιες σκέψεις από πλευράς των στελεχών της δημοτικής αρχής που θέλουν να δώσουν βάση στην άθληση και στην ψυχαγωγία των Πατρινών. Το θέμα, όμως, είναι να δούμε ποιες από αυτές θα υλοποιηθούν…