Τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκε ο κ. Peter Hodgson , Πρόεδρος του EfVET (European Forum of Technical and Vocational Education and Training) και είχε συνάντηση εργασίας με τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Βασίλειο Κυριακόπουλο, τον Γεν. Διευθυντή κ. Νικόλαο Κοτσώνη και τον Εθνικό Αντιπρόσωπο του δικτύου EfVET στην Ελλάδα κ Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλο.

Ο EfVET είναι ένας πανευρωπαϊκός επαγγελματικός οργανισμός με έδρα της Βρυξέλες και έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί σε ένα διακρατικό πλαίσιο με στόχο την ενίσχυση και τη βελτίωση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Προωθεί την ποιότητα και την καινοτομία στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και αναπτύσσει την αμοιβαία συνεργασία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε όλη την Ευρώπη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε από τον κ. Peter Hodgson διεξοδική ενημέρωση των ευρωπαϊκών στόχων και προτεραιοτήτων και εκτενής συζήτηση πάνω σε ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων, καθώς και την αναγκαιότητα της συμμετοχής των εργαζομένων αλλά και των επιχειρήσεων σε αυτά.

Η κατάρτιση που παρέχεται έχει σημαντικά οφέλη όπως την αύξηση, τόσο του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων, όσο και της παραγωγικότητας βελτιώνοντας συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης συζητήθηκαν ο τρόπος και οι διαδικασίες ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων προς όφελος των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή μας και των εργαζομένων σ’ αυτές.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Βασίλης Κυριακόπουλος και ο Γεν. Διευθυντής κ. Νίκος Κοτσώνης ευχαρίστησαν τον κ. Peter Hodgson για την πολύ ουσιαστική ενημέρωση και συνεργασία που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης .

Ο Πρόεδρος του EfVET (European Forum of Technical and Vocational Education and Training) βρίσκεται στην Πάτρα για συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου INTGEN “Intergenerational Mentoring” (πρόγραμμα ERASMUS+).

Επιπλέον την Πέμπτη 19/5/2016 και ώρα 10.30π.μ. θα συμμετέχει στην Ημερίδα Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει η π-consulting, με θέμα: «Entrepreneurship: Hints & Tips» η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.