Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε «Ο μυστήριος mr love» στην Αθήνα, το ερωτικό θρίλερ της Καρολάιν Λίτς συνεχίζει τις παραστάσεις με τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Τζένη Διαγούπη στην Πάτρα στο Επίκεντρο+.

Σε μια γρήγορη παράσταση (1ώρα και 20 λεπτά περίπου) διαδραματίζονται διάφορα γεγονότα μεταξύ του MR LOVE, που είναι ένας γοητευτικός προικοθήρας και απατεωνίσκος και της Αδελαίδας Πίντσιν, που είναι το «κουσούρι», δηλαδή μια ευτραφής ταπεινή καπελού, ρομαντική με συναισθήματα και οικονομίες στην άκρη.

Μια παράσταση που λάτρεψε το κοινό και οι κριτικοί, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη που μας έχει συνηθίσει σε εκπληκτικές δουλειές.

Μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος εκτός από την θεατρική του παρουσία μας συστήνεται και ως ο «μαμάκιας» στην τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου»!


"H αγάπη ενώνει τους ανθρώπους πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά..."

P.E. Είστε ο "Μυστήριος mr. Love". Τι έργο θα δούμε στο Επίκεντρο;

Α.Μ. «Είναι ένα έργο που συνδυάζει διαφορετικά είδη θεατρικού ρεπερτορίου… Είναι ένα θρίλερ μια δραματική κομεντί που περιέχει πολλά θεατρικά στοιχεία. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι που μέσα από πολλές εξάρσεις, συναισθήματα και ανατροπές καταφέρνουν να ανακαλύψουν την αγάπη.

Ένας τύπος που πουλάει έρωτα σε νεαρές ευαίσθητες/ευάλωτες κοπέλες και τελικά από θύτης γίνεται θύμα. Γενικότερα η παράσταση ξεκινάει με μια ανάλαφρη διάθεση και μέσα από αυτές τις απρόσμενες εναλλαγές ύφους και κλίματος αποκτά άλλη τροπή.

Η γυναίκα βέβαια την οποία γνωρίζει (Τζένη Διαγούπη) του βγάζει κάτι διαφορετικό, την πραγματική αλήθεια».

P.E. Δύο φαινομενικά αταίριαστοι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν;

Α.Μ. «Φυσικά η αγάπη ενώνει τους ανθρώπους πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και αυτό θα το δουν οι θεατές και στο φινάλε το οποίο είναι ανατρεπτικό».

P.E. Αφού την δει κάποιος θεατής με τι συναισθήματα αποχωρεί; Τι είναι αυτό που σας έχουν αναφέρει;

Α.Μ. «Το ωραιότερο που συμβαίνει με αυτήν την παράσταση είναι πως δίνει πολλά θέματα για συζήτηση μετά. Θέτονται ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τι είναι ο καθένας, αν είναι πραγματικός και ζει την ζωή του χωρίς ψέματα. Αυτό θα έλεγα είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα».

P.E. Αν το αναγάγουμε στην σημερινή εποχή μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μια αναφορά στην εποχή των social media και του γεγονότος πως «κρυβόμαστε» πίσω από μια οθόνη;

Α.Μ. «Δεν έχουμε ευθείες αναφορές στην σημερινή εποχή. Είναι ένα έργο το οποίο διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1910. Σε μια πιο γενικευμένη άποψη ναι έχει να κάνει με το γεγονός πως κρυβόμαστε «πίσω από μια μάσκα» όποια και αν είναι αυτή. Με τις αυταπάτες και την αλήθεια που πρέπει να ψάξουμε για βρούμε».


"Είχα την τύχη να παίξω στο «διαμάντι» Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα"

P.E. Είναι μια επιτυχημένη παράσταση. Διαβάζεται τις κριτικές που σας κάνουν; Ποιες είναι αυτές που λαμβάνεται περισσότερο υπόψιν; Του κοινού, των κριτικών θεάτρου;

Α.Μ. «Ναι φυσικά και διαβάζω και όταν γίνονται καλοπροαίρετα προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω αυτό το οποίο γράφει κάποιος. Περισσότερο με ενδιαφέρει αυτό που θα μου πουν οι άνθρωποι που με αγαπάνε. Που δεν θα «μου χαϊδέψουν τα αυτιά» και θα μου πουν αλήθειες».

P.E. Έχετε κάνει ένα «πέρασμα» από την Πάτρα με το «Λεωφορείο ο πόθος». Πως θα χαρακτηρίζατε το κοινό της;

Α.Μ. «Δεν υπάρχει διάκριση για το κοινό της Πάτρας ή της Αθήνας. Απλά στην Αθήνα το κοινό έχει περισσότερες επιλογές και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αρκετές παραστάσεις. Είναι μεγαλύτερο το πεδίο που αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεπώς γρηγορότερα. Είχα την τύχη να παίξω στο «διαμάντι» Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα και μπορώ να πω πως το κοινό της Πάτρας είναι εκπαιδευμένο. Έχουν περάσει σπουδαίοι ηθοποιοί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και πολύ καλές παραγωγές και αυτό είναι πολύ θετικό ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχουν τα περιφερειακά θέατρα».

 


Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ MR LOVE

"Το κοινό συνεχίζει να έρχεται στο θέατρο και να αποδεικνύει ότι το αγαπάει..."

P.E. O κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει θέατρο παρά τις όποιες δυσκολίες;

Α.Μ. «Η “οικονομική κρίση” είναι μια καραμέλα που πλέον χρησιμοποιείται γενικά. Το κοινό συνεχίζει να έρχεται στο θέατρο και να αποδεικνύει ότι το αγαπάει. Οι παραστάσεις μας στην Αθήνα πήγαν πολύ καλά και το εισιτήριο είναι προσιτό προς όλους, οπότε ναι υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται».

P.E. Το καλοκαίρι τι ετοιμάζεται θεατρικά και τηλεοπτικά;

Α.Μ. «Το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσουμε περιοδεία με «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Που αν και θεωρείται παιδική παράσταση είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλους. Είναι το ομώνυμο βιβλίο που απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών, έγινε θεατρικό έργο και ζωντάνεψε επί σκηνής στο ιστορικό Ακροπόλ.

Τέλη Ιουλίου ολοκληρώνουμε τα γυρίσματα για το επιτυχημένο σίριαλ του Alpha το «Σόι σου» το οποίο θα συνεχιστεί του χρόνου με τον 3ο κύκλο».

P.E. Και προσωπικό χρόνο; Έχετε την άνεση να δείτε άλλους συναδέλφους, να πάτε σινεμά κ.λ.π;

Α.Μ. «Φυσικά! Και σε θεατρικές παραστάσεις πάω και θα διαβάζω και θα δω και τους αγαπημένους μου. Δεν διαφέρουμε εμείς οι ηθοποιοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους…»