Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη δυτική ακτή του Ισημερινού προκαλώντας ζημιές ήσσονος σημασίας.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου τον προηγούμενο μήνα είχε πληγεί από σφοδρή δόνηση των 7,8 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 650 ανθρώπους.

Η σεισμική δόνηση της Τετάρτης προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή και έκανε τους κατοίκους να βγουν πανικόβλητοι στους δρόμους μέχρι και στην ορεινή πρωτεύουσα Κίτο, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα δήλωσε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ψαροχώρι Μόμπιτσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 368 χλμ από το Κίτο, τονίζοντας πως επρόκειτο για μια ακόμη μετασεισμική δόνηση, μετά τον μεγάλο σεισμό του Απριλίου.

«Έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ήσσονος σημασίας, καθώς οι άνθρωποι βγήκαν τρέχοντας στο δρόμο ή έπεσαν πάνω σε πράγματα», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Κορέα, προσθέτοντας πως σημειώθηκαν κάποιες μικροφθορές κυρίως σε υποδομές που είχαν ήδη πληγεί από το σεισμό της 16ης Απριλίου. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η σεισμική δόνηση της 16ης Απριλίου –η χειρότερη που έχει πλήξει τη Λατινική Αμερική έπειτα από εκείνη στην Αϊτή το 2010– στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 659 ανθρώπους, είχε περισσότερους από 4.000 τραυματίες, ενώ περίπου 29.000 πολίτες παραμένουν άστεγοι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ περίπου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμώνται οι υλικές ζημιές.