Οι One ήταν ένα κυπριακό ανδρικό ποπ συγκρότημα που δημιούργησε το 1999 ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Θεοφάνους, του οποίου την υπογραφή είχαν τα περισσότερα album τους. Αποτελούταν από τους Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Φίλιππο Κωνσταντίνο, Δημήτρη Κουτσαβλάκη, Αργύρη Ναστόπουλο και Πάνο Τσερπέ.

Από την πρώτη τους εμφάνιση οι ΟΝΕ κέρδισαν το κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα τραγούδια τους έγιναν μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Αφίσες με τους 5 τραγουδιστές "κοσμούσαν" του τοίχους όλων των κοριτσιών που περίμεναν πως και πως το νέο τους άλμπουμ. Σε κάθε εμφάνισή τους γινόταν χαμός, αφού η απήχησή τους στο κοινό ήταν μεγάλη και μέρα με τη μέρα οι θαυμαστές τους αυξάνονταν...

Όμως, όπως λέει και η έκφραση, "όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν", έτσι και το τέλος των ΟΝΕ έφτασε, όμως πολύ γρήγορα. Παρ' όλα αυτά, η πορεία τους ήταν επιτυχημένη και μας άφησαν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ας δούμε παρακάτω την αρχή και το τέλος (;) ενός μουσικού συγκροτήματος που θα θέλαμε πολύ να υπάρχει ακόμα.


Από αριστερά: Δημήτρης Κουτσαβλάκης, Αργύρης Ναστόπουλος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Φίλιππος Κωνσταντίνος και Πάνος Τσερπέ

Από αριστερά: Δημήτρης Κουτσαβλάκης, Αργύρης Ναστόπουλος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Φίλιππος Κωνσταντίνος και Πάνος Τσερπέ

Η εμφάνιση των ONE

Ήταν το 1999 όταν ο Γιώργος Θεοφάνους δημιούργησε τους ΟΝΕ. Το πρώτο τους album είχε ως τίτλο το όνομά τους και το τραγούδι που έκανε μεγάλη επιτυχία ήταν το «Πρώτη μου φορά». Το άλμπουμ περιείχε ακόμα και τα εξής τραγούδια: "Παρασκευή βράδυ", "Δεν μπορώ χωρίς εσένα", "Εδώ και τώρα", "Κράτα καρδιά μου (+Ευρυδίκη)", "Πως", "Μην το κάνεις αυτό", "Οι άλλοι κι εγώ (+Γ.Θεοφάνους)", "Το φιλί", "Η αγκαλιά σου", "Πρώτη μου φορά", "Καλοκαιρινή μου αγάπη", "Αισθήσεις".

Ακολούθησε το 2000 το album «Moro mou», όπου το ομότιτλο τραγούδι έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης και το «Φοβάμαι». Τα υπόλοιπα τραγούδια ήταν: "Μωρό μου", "Φοβάμαι", "Φιλαράκια", "Δεν μπορώ να το πιστέψω", "Τώρα τι κάνω", "Πες μου που πας", "Σε χρειάζομαι", "Να το θυμάσαι", "Φωτιά", "Πάντα μαζί", "Συγνώμη".

one na to thimasai

H συμμετοχή στη Eurovision το 2002

Το 2002 το κυπριακό κανάλι ΡΙΚ κάνει πρόταση στο Γιώργο Θεοφάνους να γράψει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision. Ο δημοφιλής συνθέτης γράφει το «Gimme» και προτείνει στους One να το ερμηνεύσουν, κάτι που δέχονται. Το κομμάτι καταλαμβάνει την 6η θέση, παρ' όλα αυτά κάνει επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το album που το περιέχει («Έχω τόσα να σου πω») γίνεται χρυσό. 

Η συμμετοχή των ONE στη Eurovison 2002:


Eurovision 2002 - One - Gimme



Στο ίδιο album («Έχω τόσα να σου πω») περιέχονται και τα τραγούδια «Μάτια μου», «Έχω τόσα να σου πω» και «Πεθαίνω». Τα τραγούδια που ολοκλήρωσαν το άλμπουμ ήταν: "Έχω τόσα να σου πω", "Πεθαίνω", "Σκέψου", "Angel in my paradise", "Gimme", "Κανείς δεν είναι κανενός (+Ε.Δήμου)", "Δως μου μια νύχτα ακόμα", "Τελευταία φορά", "Κάποια βράδια", "Μάτια μου", "Ακόμα σ' αγαπώ", "What about sex", "Δεν μπορώ (Gimme grek version)", "Gimme (The ethnic remix)", "Έχω τόσα να σου πω (Remix)", "Πεθαίνω (Remix)".


ONE - Skepsou

Αποχώρηση Κωνσταντίνου Χριστοφόρου

Οι One βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους, έχοντας κάνει αρκετές επιτυχίες κι έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Παρ' όλα αυτά, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μετά από πολλή συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζει να αποχωρήσει και να κάνει solo καριέρα. Η είδηση αυτή, απογοήτευσε πολλούς θαυμαστές των ΟΝΕ, αφού υπήρχαν φόβοι ότι το συγκρότημα θα διαλυθεί εντελώς. 

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο από εκπομπή του Mega όπου τα μέλη των ONE μιλάνε για την αποχώρηση του frontman Κωνσταντίνου Χριστοφόρου.


Χριστοφόρου - κλάμα για την αποχώρηση

Στο συγκρότημα την θέση του Κων/νου Χριστοφόρου πήρε ο Δήμος Μπέκε

Το συγκρότημα συνέχισε να υφίσταται και έτσι, τη θέση του Κων/νου Χριστοφόρου παίρνει ο Δήμος Μπέκε, ο οποίος έχει ήδη διαγράψει επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο. Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφορεί το CD-single «Καινούρια αρχή», όπου το «Κράτα με» γίνεται επιτυχία. Το άλμπουμ συμπληρώνει το τραγούδι "Πόσο σε πεθύμησα".

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το album «Όνειρα», το οποίο διαγράφει μέτρια πορεία. Τα τραγούδια που περιλαμβάνει το άλμπουμ είναι: "Όνειρα", "Όσο ζω θα σ' αγαπώ", "Σου φωνάζω (Να πέσω να πεθάνω)", "Αυτός ο πόλεμος", "Αν μπορούσα", "Ίσως να μ' αγαπάς", "Power", "Καινούργια αρχή", "Κράτα με", "Πόσο σε πεθύμησα", "Power (Funkyfly remix)", "Οι καμπάνες κτυπούν (Last christmas)".


ONE - Oneira (Official Video)


ONE "Κράτα με"

Η πρόωρη διάλυση

To album «Μετά από χρόνια», που κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2004, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά από άποψη πωλήσεων, ενώ είναι το πρώτο τους που δεν έχει την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους, αλλά περιέχει διασκευασμένα τραγούδια της δεκαετίας του '80. Αυτά είναι: "Κανένας Δε Μας Σταματά (Nothing's Gonna Stop Us Now)", "Στο Μπαράκι (I Need To Forget)", "Φύλλα Φθινοπωρινά", "Νοσταλγός Του Rock N' Roll", "Άκου Την Καρδιά (Listen To Your Heart)", "Πονάμε Όσοι Αγαπάμε", "Σαν Σταρ Του Σινεμά", "Δεν Το Ξανακάνω Σε Autobianchi (Smartaki)", "Μια Περιπέτεια", "Χαμένο Νησί", "Απόψε Λέω Να Μην Κοιμηθούμε", "Κάνε Μια Ευχή".

Λίγους μήνες μετά οι One αποφασίζουν να διαλυθούν, κάτι που φέρνει βαθιά απογοήτευση στο κοινό που για 6 χρόνια ακολουθούσε πιστά το συγκρότημα σε κάθε του βήμα.

Πρόσφατα μέλη των OΝΕ αποκάλυψαν ότι έχουν γίνει συζητήσεις για την επανένωση του συγκροτήματος. Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα μείνουν μόνο στις συζητήσεις, αλλά θα προχωρήσουν και στην πράξη.


ONE αυτός ο πόλεμος


Τα μέλη των ΟΝΕ ξανά μαζί, 2 χρόνια πριν