Από σήμερα το πρωί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν χώρα οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έτσι και στην Πάτρα, η διαδικασία της διεξαγωγής των εκλογών έδειχνε να κινείται ομαλά και χωρίς προβλήματα στο Παλαιό Αρσάκειο και στο Στρούμπειο Δημοτικό σχολείο, μέχρι που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Στρούμπειου, έπειτα από ''έφοδο'' στο χώρο του σχολείου, διαπίστωσε πως οι κάλπες είχαν ήδη στηθεί και οι ίδιοι ενημερώθηκαν μόλις τις τελευταίες ώρες, ότι τελικά ο χώρος του σχολείου θα διατεθεί στους φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου για τις φοιτητικές εκλογές.

Δείτε τι αναφέρει στο patrasevents.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Πλης :

"Η περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης αποφάσισε να παραχωρήσει το Στρούμπειο για τις εκλογές παρά την άρνηση του Δήμου. Τα παιδιά του Δημοτικού ενημερώθηκαν ότι θα πάνε σήμερα "αναγκαστική" εκδρομή για να μπορέσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι να στήσουν τα πανό τους. Δεν υπήρχε καν η ευαισθησία να περιμένουν την αναχώρηση των μαθητών του δημοτικού από το σχολείο για την εκδρομή, αφού μόλις μπήκαν το πρωί στις τάξεις τους για να ετοιμαστούν βρέθηκαν μπροστά στις ομάδες των φοιτητών που είχαν μετατρέψει το σχολείο σε εκλογικό κέντρο".

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση που στεγάζεται στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ώστε να διαπιστώσουν, αν η διαδικασία κινείται με όλες τις νομιμότητες και αν οι υπεύθυνοι διεξαγωγής των εκλογών είχαν πάρει την έγκριση για να στήσουν τις κάλπες στο χώρο του σχολείου.