Το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας-Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει το Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, Επιστημονική Ημερίδα Φυσικοθεραπείας στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου τού ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. 

Το θέμα της ημερίδας είναι: 

«Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Νόσος του Πάρκινσον: Μέθοδοι & Τεχνικές Φυσικοθεραπείας»

Οι εργασίες της ημερίδας θα διαρκέσουν από τις 9.30 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. 

Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της Νευρολογίας και της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας. Στόχος μας υπήρξε η συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διαρκούς ενημέρωσης και συνεχούς εκπαίδευσης των φυσικοθεραπευτών για τις μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης σε πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Νόσο του Πάρκινσον.

Η Σκλήρυνση κατά πλάκας και η Νόσος του Πάρκινσον είναι νευρολογικές παθήσεις που προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και δημιουργούν περιορισμό της κινητικότητας, απώλεια της ισορροπίας, αλλαγή στην ψυχολογική διάθεση, σταδιακή απώλεια των γνωστικών ικανοτήτων. Ουσιαστικά επιφέρουν διάφορων βαθμών αναπηρία και επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών. Οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς.

 Η έγκαιρη Φυσικοθεραπεία με τις εξελισσόμενες μεθόδους και τεχνικές, μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων, να συμβάλει μοναδικά στη διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές τις παθήσεις και να συνδράμει σημαντικά στην αποκατάσταση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών.