Ο Γιώργος Αντύπας θεωρούνταν και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του μαζικού λαϊκού αθλητισμού της Πάτρας, ένας άνθρωπος που είχε στο αίμα του την άθληση και πρόσφερε πολλά όταν ήταν στην ζωή.

Στις 29 Μαΐου το ΠΕΑΚ σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ διοργανώνουν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στη μνήμη του, όπου η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όσους αγαπούν τον αθλητισμό και ασχολούνται με αυτόν είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά.

Ο αγώνας θα είναι 12 χιλιομέτρων, έχοντας σαν αφετηρία το κολυμβητήριο του «Α. Πεπανός» με την διαδρομή να περνάει από το νέο λιμάνι και το πάρκο της Ακτής Δυμαίων και τον τερματισμό στο Έλος της Αγυιάς. Παράλληλα με τον λαϊκό αγώνα δρόμου θα πραγματοποιηθεί και ένας αγώνα βαδίσματος 6 χιλιομέτρων για να δοθεί η ευκαιρία στον πατραϊκό λαό να αγαπήσει τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

Αφετηρία του θα είναι τα γραφεία του ΟΛΠΑ και ο τερματισμός μέσω του Λιμανιού στο χώρο του ΠΕΑΚ στο έλος Αγυιάς. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Ώρα εκκίνησης των αγώνων 9:30 πμ και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο.

Δείτε το video που έχει ανέβει στο Youtube για τον αγώνα λαϊκό δρόμου στη μνήμη του Γιώργο Αντύπα. 


πάμε για... Αντύπα Δρόμο