Πάνε να κόψουν το 20% με 30% των δρομολογίων, σε λεωφορεία και ταξί που εξυπηρετούν τους μαθητές της ορεινής Αχαΐας, της άγονης γραμμής, αλλά και τα παιδιά ΑμεΑ που μεταφέρονται καθημερινά από το σχολείο στο σπίτι τους.

Στην καταγγελία αυτή προχώρησε στο patrasevents.gr ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ και σωματείων ταξί Πάτρας, Παναγιώτης Σκέντζος. «Προωθούν με διάφορες ρυθμίσεις και ερμηνεύοντας όπως θέλουν τους νόμους, το κόψιμο σημαντικών δρομολογίων για την νέα σχολική χρονιά.

Αν περάσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξέρουν ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας». Ποιοι είναι αυτοί που το προωθούν το κόψιμο αυτό;

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σαφήνεια» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σκέντζος. «Είναι ορισμένοι που έχοντας συνηθίσει από παλαιότερα θέλουν να περάσουν το δικό τους για ευνόητους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Αρκεί να σας πω αυτό: Το όλο έργο όταν το διαχειρίζονταν οι διάφορες υπηρεσίες έφτανε η χρηματική του αξία τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε που πλέον το διαχειριζόμαστε μόνοι μας το έργο, μόλις που αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Φανταστείτε τι γινόταν…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από καθυστέρηση περίπου δύο μηνών τα χρήματα που ήταν να πάρουν από το έργο οι οδηγοί ταξί μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Από το έργο αυτό εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από 1.000 μαθητές σε όλη την Αχαΐα, μαθητές που δεν έχουν άλλο τρόπο για να πάνε στο σχολείο πέρα από την μεταφορά τους, είτε με ταξί, είτε με λεωφορεία.

Παράλληλα, δια μέσω του έργου αυτού, εξυπηρετούνται και 100 περίπου μαθητές ΑμεΑ που πηγαίνουν από το σπίτι στο σχολείο τους, με τα σωματεία των ταξί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να έχουν ενοικιάσει ειδικό όχημα για άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα.