Νέα παράταση για την υποβολή  δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει το ΤΑΙΠΕΔ μετά από αιτήματα υποψηφίων ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία των φακέλων. 

Η καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τις 31 Μαίου ενώ αντίστοιχη παράταση αναμένεται να υπάρξει και για την εταιρία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Σύμφωνα  με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μετατίθεται  στις 20 Ιουνίου.

Αρχικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν εκδηλώσει προ ημερών οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κηρύχθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, αν και στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.