Στη κορύφωση της προσπάθειας τους για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την εισαγωγή τους σε ένα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, βρίσκονται και τον φετινό Μάιο, δεκάδες μαθητές της Πάτρας και της Αχαΐας.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα και οι μαθητές που πρόκειται σε λίγο καιρό από τώρα να γίνουν απόφοιτοι λυκείου, ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους και το διάβασμα που έκαναν τους περασμένους μήνες, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η αγωνία για αυτούς φτάνει στο κατακόρυφο αυτή την περίοδο και οι περισσότεροι δεν μπορούν να χαρούν, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες γενιές, τα τελευταία χτυποκάρδια στο θρανίο, με δεδομένο ότι πλέον το σχολείο φτάνει στο τέλος του για αυτούς και σε λίγο καιρό από τώρα θα πάψουν να είναι μαθητές.

Απώτερος σκοπός τους είναι να γίνουν φοιτητές στην σχολή της αρεσκείας και της επιλογής τους, με φόντο την όσο το δυνατόν -στις μέρες που ζούμε- επαγγελματική τους εξασφάλιση, αν και το όλο θέμα εδώ που έχουμε φτάσει, με την ανεργία να έχει χτυπήσει το «κόκκινο», σηκώνει συζήτηση.

Θυμίζουμε, πάντως, ότι κάθε χρόνο η Πάτρα και  η Αχαΐα συγκεντρώνει αρκετές επιτυχίες, με μεγάλο ποσοστό εισαχθέντων στις πανελλήνιες εξετάσεις, με τους μαθητές της να πρωτεύουν στις σχολές της επιλογής τους.