Σε αθλητικό – πολιτιστικό πάρκο ψυχαγωγίας έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει την παραλιακή ζώνη, στο κομμάτι της Ακτής Δυμαίων, η δημοτική αρχή της Πάτρας. Σε αυτό σκοπεύει να φιλοξενήσει, πολιτιστικά events, διαφόρων τύπου, με θεατρικά δρώμενα και συναυλίες.  

Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στο ξήλωμα των κερκίδων που υπήρχαν στον χώρο του Κάστρου, ένας χώρος που πλέον δεν δίνεται για πολιτιστικές δραστηριότητες, εξαιτίας της στάσης που έχει το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οι κερκίδες αυτές θα στηθούν στο νέο πάρκο της Ακτής Δυμαίων, σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε το καλοκαίρι που θα γίνονται εκεί συναυλίες και γενικότερα διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες, ο κόσμος να έχει την δυνατότητα να τις παρακολουθήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο που θα διαμορφωθεί θα φιλοξενηθεί και θερινό σινεμά. Στο ίδιο πάντα πλαίσιο και με το ίδιο σκεπτικό ο Δήμος προχώρησε στον εμπλουτισμό του φωτισμού του νέου πάρκου της Ακτής Δυμαίων, γνωρίζοντας ότι ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετός κόσμος πηγαίνει εκεί τις νύχτες για να κάνει την βόλτα του.

Έτσι, οι Πατρινοί που τις νυχτερινές ώρες, τους μήνες του καλοκαιριού πηγαίνουν στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων, δεν θα περπατούν πλέον σε ημίφως, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά υπό έντονο φωτισμό. Συμπερασματικά το πάρκο της Ακτής Δυμαίων από το φετινό καλοκαίρι, πέρα από έναν χώρο δραστηριοτήτων του μαζικού αθλητισμού θα αποτελέσει και έναν χώρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού για τους Πατρινούς.