Είναι γνωστό ότι αυτή την εποχή που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, προκύπτει η ανάγκη της αποψίλωσης και του καθαρισμού των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, για τους προφανείς λόγους της καλής εικόνας της πόλης, καθώς και της προφύλαξης των κατοίκων και των περιουσιών τους, από τους κινδύνους της πρόκλησης πυρκαγιών.

Αυτή η σοβαρή ευθύνη αποτελεί υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα τώρα που οι δημοτικές υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, με ελάχιστο προσωπικό λόγω της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων, με πολύ δυσκολία προσπαθούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών (πλατείες, σχολικά συγκροτήματα, δρόμους, άλση και δασύλλια), στην έκταση των 38 χιλιομέτρων του Δήμου μας.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Ο Δήμος όπως ορίζει ο «Καλλικράτης» έχει την ευθύνη για την τήρηση και την μέριμνα των παραπάνω.

Γι αυτό καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφευχθεί ταυτόχρονα ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα υψηλά πρόστιμα (50 λεπτά ανά τ.μ.) που επιβάλει ο νόμος στους παραβάτες ιδιοκτήτες καθώς και μηνύσεις για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.