Η σχέση του 2ου Γυμνασίου Πατρών με το θέατρο έχει γίνει πλέον παράδοση.

Τόσο η αγάπη των παιδιών για το θέατρο, όσο και το πάθος και η στήριξη των υπεύθυνων καθηγητριών τους, έχουν ανεβάσει το θεατρικό πήχη αρκετά ψηλά. Έτσι, φέτος διάλεξαν μία πραγματικά δυνατή παράσταση, τόσο μουσικά όσο και θεατρικά. "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ήταν μια πρόκληση.

Πολλοί ρόλοι, δυνατό κείμενο που πρέπει να αποδοθεί σωστά, δύσκολα τραγούδια. Όμως μία τόσο δυνατή παράσταση που προσεγγίστηκε με τόσο πάθος και πολύ δουλειά από όλους, μόνο κέρδος έχει ως απολαβή.

Το θεατρικό αυτό εγχείρημα, δύσκολο μεν, αλλά το όφελος που αποκομίζουν οι μαθητές τεράστιο. Γιατί ανεξάρτητα εάν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι άρτιο ή λιγότερο άρτιο, το σίγουρο είναι ότι η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου δραματοποίησε ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο καθώς η ιστορία είναι πάντα επίκαιρη. Διδάσκει, συγκινεί, προβληματίζει.


Τη συγκεκριμένη προσπάθεια βοήθησε και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ κ.Κώστας Καζάκος καθώς δέχτηκε τα παιδιά στη σχολή του ΔΗΠΕΘΕ και συνομίλησε μαζί τους για περίπου 2 ώρες.

Απάντησε ακούραστα σε όλες τις ερωτήσεις τους, τους συμβούλεψε με αγάπη και τους διηγήθηκε διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί όταν ανέβασαν μαζί με την Τζένη Καρέζη και πλήθος άλλων ηθοποιών την παράσταση αυτή την περίοδο της χούντας.

Οι μαθητές έχοντας στο πλευρό τους πάντα τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Αγγελική Λοτσάρη, Μαρία Φούκα και Γιώτα Οικονόμου έμαθαν, γέλασαν, κουράστηκαν αλλά θέλουν να πιστεύουν οτι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.


Τα σκηνικά καθώς και την αφίσα της παράστασης έχει επιμεληθεί η καθηγήτρια Κατερίνα Σκαρπέντζου μαζί με μαθήτριες του Γυμνασίου.  Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τις πρόβες των μαθητών και περιέχει και απόσπασμα από την συνάντηση τους με τον κ.Κώστα Καζάκο.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Πατρών (Μαιζώνος 156 & Τριών Ναυάρχων), στις 11 με 12 Μαϊου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ- 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ