Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή στα σκαλοπάτια που χαρακτηρίζουν το κέντρο της Πάτρας, με τον Δήμο να έχει κάνει την σχετική μελέτη και το όλο θέμα να «κολλάει» για ακόμα μία φορά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι διαδικασίες όμως αυτές είναι το πρόβλημα, καθώς είναι χρονοβόρες και έχουν καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών. Για να μπορέσει να γίνει η αναπαλαίωση δεν χρειάζεται απλά και μόνο το «πράσινο» φως του αρμόδιου Επίτροπου, χρειάζεται και η έγκριση των σχετικών αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Πάντως, η μελέτη υπάρχει και περιλαμβάνει την αναπαλαίωση των σκαλιών της Τριών Ναυάρχων, της Πατρέως, της Αγίου Νικολάου, αλλά και της Γεροκωστοπούλου. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι έχουν εγκριθεί και τα σχετικά κονδύλια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αναγνωρίσει με αυτόν τον τρόπο την αναγκαιότητα του έργου.

Βλέπετε τα σκαλοπάτια σε όλα τα παραπάνω σημεία της Πάτρας είναι φθαρμένα από την χρήση και από τον χρόνο. Χρειάζεται όμως να ξεπεραστεί το φράγμα που έχει βάλει το κράτος και οι μηχανισμοί του μνημονίου που ελέγχουν τα πάντα και εγκρίνουν ότι θέλουν και ό,τι τους αρέσει…