Στο ξενοδοχείο Αστήρ θα βρεθεί ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης  την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, μετά από συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Πάτρας 105.3 fm στο δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή στις 15:30. Φίλοι και αναγνώστες του Γιώργου Πασχαλίδη θα παρευρεθούν στην εκδήλωση στον Αστέρα για να πληροφορηθούν τα τελευταία νέα σχετικά με τη σπουδαία ανακάλυψή του, το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας (the Tri-Anthropo-Type Paschalidis Model), αλλά και να προμηθευτούν το νέο βιβλίο του Γιώργου Πασχαλίδη  «Υγεία και Πρόληψη», ένα βιβλίο για τον ειδικό της υγείας, αλλά και τον κάθε άνθρωπο, με το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τον Τύπο του ασθενή, τις σωματικές ευαισθησίες και την προδιάθεση για ασθένεια που έχει, ώστε να γίνεται καλύτερη πρόληψη, εγκαιρότερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία.


Την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Πασχαλίδης επέστρεψε από το Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης (IICE-2016) που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο όπου και παρουσίασε το πώς ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βασισμένο στο Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis συμβάλλει στην βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή, αλλάζει καθολικά τον χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δημιουργεί επιτυχημένους και ευτυχισμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η έρευνα έδειξε πως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis συμβάλλει στην αυτό-πραγμάτωση (self-development) του εκπαιδευτικού και στην άρση των εμποδίων στην εργασία του μέσα από τη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτόν, το μαθητή και το γονέα. Η καλλιέργεια της αυτογνωσίας και της ετερογνωσίας κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος συνέβαλλαν  στην ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, σχέσεων αποδοχής και αγάπης, οι οποίες αποτελούν το καταλληλότερο έδαφος για να ευοδωθεί οποιαδήποτε μαθησιακή διαδικασία. Τον ερχόμενο μήνα θα παρευρεθεί στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Βουκουρέστι για να παρουσιάσει το επιχειρηματικό μοντέλο Tri-Anthropo-Type Πασχαλίδης ως ένα νέο εργαλείο για την ερμηνεία των κινήτρων επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς.


Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι Αντιπρύτανης και Καθηγητής με έδρα στο τμήμα της Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας Noosfera και Πρύτανης στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα. Έχει βραβευτεί με το ΙΧ Διεθνές Βραβείο "Giuseppe Sciacca" 2010 (Pontificia Universita Urbaniana) καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Είναι μέλος της Προεδρικής Ομοσπονδίας Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας και μέλος του Προεδρείου της Ανώτατης Διεθνούς εξεταστικής Επιτροπής της Ακαδημίας Νοόσφαιρα.

Η δραστηριότητα και το μεγάλο ερευνητικό έργο του Γιώργου Πασχαλίδη ξεκινούν στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις του, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις έρχονται το 2010 και αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτέλεσε η μοναδική ανακάλυψη του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, καρπός και επιστέγασμα των δεκαπέντε χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησης, και εν συνεχεία οι πολλαπλές εφαρμογές του Μοντέλου σε πεδία όπως η Ιατρική, η Εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, η Ψυχολογία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει την έκδοση 26 βιβλίων στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και τα πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις, με στόχο την ποιότητα ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου μέσου όρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του και τη δραστηριότητά του επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Γιώργου Πασχαλίδη www.georgepashalidis.gr. Τηλ. επικοινωνίας 6980140140 & 6944634272.

Η είσοδος στο ξενοδοχείο Αστήρ είναι ελεύθερη.