Με το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγιση των εργαζομένων φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι τα μέτρα «σφαγείο» που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τμήμα των δεσμεύσεων του 3ου Μνημονίου που εφαρμόζουν και όχι μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση.

Όλες οι Δομές Υγείας στοχοποιήθηκαν και κατεδαφίζονται από την ανύπαρκτη χρηματοδότηση που επικρατεί τα τελευταία έτη, με αποτέλεσμα να βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης. Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και στη μεγάλη προσπάθειά τους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του Συστήματος Υγείας να έχουν εξαντλήσει κάθε αντοχή τους. Όλα αυτά αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει κρατώντας την ΕΣΑΝ και νομοθετώντας την ΑΕΜΥ Α.Ε. αποδεικνύει περίτρανα την νεοφιλελεύθερη πολιτική που κρύβει κάτω από τον δήθεν αριστερό μανδύα της. 

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους των Δημοσίων Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ σε αγωνιστική εγρήγορση και συμμετοχή στο πλαίσιο δράσης που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ με το σύνθημα «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ». 

Όλες και όλοι την Κυριακή, 8 Μάη 2016 

  • Στα συλλαλητήρια της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  • Στη Συγκέντρωση στις 10:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.