Ξεχωριστή μέρα για τους Αιγιώτες και το Αίγιο είναι η Παρασκευή του Πάσχα όπου γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα η πολιούχος της πόλης και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγία Τρυπητή. Στο Αίγιο αναμένεται να παρευρεθεί και φέτος πλήθος προσκυνητών, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη, το πρόγραμμα της θρησκευτικής εορτής.

Συγκεκριμένα: «Την παραμονή Πέμπτη 5η Μαΐου, ώρα 7.00' μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων.

Θα επακολουθήσει Αγρυπνία, η οποία θα αρχίση την 11η βραδυνή της Πέμπτης 5ης Μαΐου και θα τελειώσει την 2.30' πρωϊνή της Παρασκευής. Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 6η Μαΐου και ώρα 8.00' πρωϊνή θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο οικείος Μητροπολίτης κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ.

Την 10.45' π.μ. της ιδίας ημέρας, θα ξεκινήσει από το Ιερό Προσκύνημα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου στην καθιερωμένη διαδρομή μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας. Τιμές θα αποδώσουν Τμήμα Στρατού και των τριών όπλων, καθώς και της ΕΛ.ΑΣ.

Την πομπή θα πλαισιώσουν Φιλαρμονικές. Η καθιερωμένη δεξίωση εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας προς τους επίσημους προσκεκλημένους θα φιλοξενηθεί για μια ακόμη χρονιά στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό.

Τονίζεται πως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Προσκυνήματος της Ζωοδόχου Πηγής-Παναγίας Τρυπητής και προς διευκόλυνση των πολιτών στο Ιερό Προσκύνημα, οι δύο λιμενικές εγκαταστάσεις (του Παλιού και Νέου Λιμένα) στο Αίγιο θα παραμείνουν ανοιχτές προς εξυπηρέτηση των προσκυνητών από 4/5/2016 έως και 6/5/2016, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Η οδός Ψαρρών στο Τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης από το Ιερό Προσκύνημα έως και την συνάντησή της με την οδό Μενελάου στα όρια των Γραφείων του Λιμενικού Τμήματος θα παραμείνει κλειστή με ευθύνη του Γ΄ Λ/Τ Αιγίου προς εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

Η πιάτσα των ταξί που λειτουργεί επί της οδού Ψαρρών θα μεταφερθεί εντός του Παλιού Λιμένα Αιγίου από τις 4/5/2016 έως και τις 6/5/2016. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από την οδό Ζωοδόχου Πηγής προς την παλιά λιμενική εγκατάσταση και από την οδό Ζωοδόχου Πηγής προς τον οικισμό Μυρτιάς και μέσω της οδού Μενελάου στο καινούριο λιμάνι».