Μπορεί παλιότερα ο συνδυασμός του Πάσχα, η γιορτή της Λαμπρής και το σούβλισμα του Οβελία, με την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να προσφερόταν για τους περισσότερες από μας για μίνι διακοπές και αποδράσεις σε νησιά, εν όψει του καλοκαιριού.

Φέτος, όμως, που το Πάσχα έπεσε μαζί με την Πρωτομαγιά λίγοι είναι αυτοί που αξιοποίησαν το τετραήμερο που έτυχε για να πάνε διακοπές σε κάποιο μακρινό μέρος.

Οι περισσότεροι γιόρτασαν το Πάσχα στα χωριά τους ή στα εξοχικά τους αποφεύγοντας τις εξορμήσεις σε νησιά του Ιονίου ή του Αιγαίου που θα τους κόστιζαν ένα σωρό χρήματα, ειδικότερα αυτές τις μέρες. Οι πασχαλινές αποδράσεις για τον περισσότερο κόσμο πλέον σημαίνουν χωριό ή εξοχικό, σε περίπτωση που υπάρχει και αυτό.

Οι εποχές άλλωστε, δεν προσφέρονται για μίνι διακοπές ή αποδράσεις και ακόμα και αυτοί που έχουν μία μεγαλύτερη οικονομική άνεση, προτιμούν να μην ξοδεύουν χρήματα, αλλά να τα φυλάσσουν στην τράπεζα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που με δυσκολία κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα…