Σε πλήρη κινητοποίηση είναι οι δυνάμεις της Τροχαίας  σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας και βεβαίως και τις εθνικές οδούς – πύλες εισόδου στην Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, για να συνδράμουν στην ομαλότερη έξοδο των εκδρομέων για τις διακοπές του Πάσχα.

Σε απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για την περίοδο του Πάσχα, προχώρησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

Μέτρα ασφαλείας στο οδικό δίκτυο

Για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, οι υπηρεσίες της Τροχαίας έχουν λάβει ενισχυμένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής: 
Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων εκείνων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους–εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κ.λπ.).

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενημέρωση και παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).