Σε μέτριο έως και χαμηλό επίπεδο κινήθηκε η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά της Πάτρας, την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Ο απολογισμός για τα καταστήματα της Πάτρας, έχοντας περάσει πλέον την γιορτή της Λαμπρής είναι μάλλον σε αρνητικό επίπεδο, παρά σε θετικό. Ο κόσμος ήταν μουδιασμένος, με δυσκολία ψώνισε και τα καταστήματα που κινήθηκαν κάπως ήταν αυτά  με τα πασχαλινά είδη (λαμπάδες, σοκολατένια αυγά κτλ) και τα είδη ένδυσης, χωρίς όμως και αυτά να κάνουν τρελούς τζίρους.

Ο κόσμος κυρίως ψώνιζε είδη τροφίμων για το γιορτινό του τραπέζι του νοικοκυριού, παρά για οτιδήποτε άλλο, έχοντας προφανώς επηρεαστεί από τις αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Έτσι και αλλιώς το βαλάντιο του Πατρινού καταναλωτή έχει πέσει αρκετά, κατακόρυφα θα έλεγε κανείς. Πλέον ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ελπίζει σε μία μικρή ανάκαμψη κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκινάνε από την Τετάρτη 4 Μαΐου, αμέσως μετά την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εκπτώσεις θα κρατήσουν έως τις 10 Μαΐου. Πάντως, οι τιμές στις βιτρίνες των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας ήταν ιδιαίτερα προσιτές και την περίοδο του Πάσχα, με τα περισσότερα μαγαζιά να έχουν προχωρήσει σε προσφορές, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσουν τον κόσμο. Μένει να δούμε αν θα γίνει αυτό κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.