Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και δοκιμών σε κλειστές beta, η Facebook αποκαλύπτει επίσημα τη σουίτα εφαρμογών των υπηρεσιών της για το λειτουργικό σύστημα Windows 10!

Σύμφωνα με το techgear, οι τρεις δημοφιλέστερες εφαρμογές της εταιρείας — Facebook, Facebook Messenger και Instagram — θα είναι διαθέσιμες αργότερα σήμερα μέσα από το Windows 10 Store, με τις δύο πρώτες να προορίζονται για τα Windows PCs και την τρίτη για Windows 10 smartphones, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε τις αντίστοιχες εφαρμογές των πρώτων δύο και για Windows 10 Mobile.


Η εφαρμογή Facebook για Windows 10 PCs εκμεταλλεύεται τα Live Tiles του Start Menu για να βρίσκεις εύκολα τα updates των φίλων σου, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα να διαβάζεις και να μοιράζεσαι άρθρα από το News Feed χάριν στον ενσωματωμένο web browser. Κατά τ’ άλλα, θα βρείτε όλες τις λειτουργίες όπως Reactions, stickers, ειδοποιήσεις κλπ.


Η εφαρμογή Facebook Messenger για Windows 10 PCs φέρνει όλες τις λειτουργίες που γνωρίζουμε από τις αντίστοιχες εφαρμογές Android και iOS, δηλαδή δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων, υποστήριξη GIFs, ομαδικές συνομιλίες κλπ. Επιπροσθέτως, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να του έρχονται ειδοποιήσεις στο desktop ή να καρφιτσώσει την εφαρμογή στο Start Menu για να βλέπει τα νέα μηνύματα στα Live Tiles.


Τέλος, το Instagram για Windows 10 Mobile περιλαμβάνει κανονικά όλα τα φίλτρα και τις λειτουργίες των αντίστοιχων εφαρμογών Android και iOS, όπως Direct Messaging, Search, Explor, Videos και Account Switching. Με καρφίτσωμα της εφαρμογής στην αρχική οθόνη, θα σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις στα Live Tiles του smartphone σας.