Ο σεξισμός εναντίον των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που όμως στον κόσμο των σπορ λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το πρόβλημα αυτό και το σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι που καλύπτουν αθλητικά θέματα έρχεται να αναδείξει μια προκλητική καμπάνια.

Το site «Just Not Sports» ζήτησε από μερικούς άντρες να διαβάσουν σε γυναίκες sportscasters μερικά απαράδεκτα σεξιστικά tweets, που όμως είναι υπαρκτά καθώς ανέβηκαν από οπαδούς στο κοινωνικό δίκτυο. Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και οι χαρακτηρισμοί, το λιγότερο, σοκάρουν, όπως αναφέρει το newsbeast.

«Ένας από τους παίκτες, πρέπει να σε χτυπήσει μέχρι θανάτου με το ραβδί του χόκεϊ», γράφει ένας χρήστης. Τα σχόλια έχουν αποδέκτες τις δυο δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ Julie DiCaro από το Σικάγο και Sarah Spain (εργάζεται στο ESPN). «Εύχομαι να χτυπήσει αυτοκίνητο το σκυλί σου», γράφει ένας άλλος. Σημειωτέων, τα σχόλια δεν γράφονται από τους άντρες που τα διαβάζουν και είναι 100% αληθινά.

«Ελπίζω το αγόρι σου να σε σπάσει στο ξύλο», τουιτάρει ένας χρήστης. Όσο για τις αντιδράσεις των γυναικών, η δημοσιογράφος Amy Guth που ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την on line παρενόχληση των γυναικών, δηλώνει αηδιασμένη.

«Αυτό το βίντεο, μου γυρίζει το στομάχι. Είναι απαίσιο και πρόστυχο, αλλά δυστυχώς είναι τυπικό του τι τραβάνε αρκετές γυναίκες δημοσιογράφοι - όχι μόνο στον αθλητικό τομέα», αναφέρει.

Τα περισσότερα σχόλια είναι χυδαίες εκφράσεις του τύπου «πόρνη» και «σκύλα» ενώ ένας από τους χρήστες δε διστάζει να γράψει ότι εύχεται η Julie DiCaro να είναι το επόμενο θύμα βιασμού του Μπιλ Κόσμπι.