Επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή το ασφαλιστικό σημειώνοντας πως "ο κος Τσίπρας σταυρώνει το λαό μέσα στο Πάσχα με τα Νομοσχέδια που συζητούνται στη βουλή".

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως " Προωθεί προς ψήφιση τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και νέα φορομπηχτικά μέτρα Δημοσιονομικής απόδοσης 5,4 δις ευρώ. Με επικοινωνιακές φούσκες για δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, ζητάει να τον αποθεώνουμε. Λειτουργεί ως κομματάρχης παρά ως πρωθυπουργός. Κομματάρχης μιας κυβέρνησης «Τσίρκο» (αδικούμε τα «Τσίρκο» αφού εκεί υπάρχει συντονισμός στα «νούμερα»). Νοιάζεται μόνο για την σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της χώρας. Έβαλε φωτιά στην προοπτική της χώρας, στα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα και τώρα χορεύει στις στάχτες τους".

Μάλιστα υποστηρίζουν πως πρωθυπουργός "εξαργυρώνει γραμμάτια σε επιχειρηματικά συμφέροντα αναφέροντας χαρακτηριστικά". Τα δυσμενή μέτρα έως το έτος 2018 θα είναι πολύ παραπάνω των 9δις ευρώ με δεδομένο ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και ο κος Τσίπρας έριξε λευκή πετσέτα στη πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. Τη θυμάται μόνο όταν είναι στριμωγμένος πολιτικά. Για ποια λοιπόν επιπλέον μέτρα μιλάει η κυβέρνηση; Ο κος Τσίπρας εξαργυρώνει τα γραμμάτια στα επιχειρηματικά συμφέροντα για την πολιτική επιρροή που απέκτησε. Ας πάψει λοιπόν να το παίζει τσάμπα μάγκας".

Τέλος υποστηρίζουν πως "Τι ακριβώς διαπραγματεύεται σήμερα με την ΤΡΟΪΚΑ; Όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης «τσίρκο». Είναι για τα πανηγύρια. Είναι για το «γάμο του καραγκιόζη». Δεν μπορείτε άλλο να μας δουλέψετε κε Τσίπρα. Εφαρμόζετε όλα όσα έχες υπογράψει. Τώρα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, μετά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 και έπεται συνέχεια".