Σε χώρο μαζικού αθλητισμού μετατρέπεται σιγά - σιγά το πάρκο της Ακτής Δυμαίων, δίπλα από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Πρόκειται για έναν χώρο που εκτείνεται ουσιαστικά από το ύψος του Αγίου Ανδρέα και φτάνει έως το νέο λιμάνι της Πάτρας, εκεί οπού κάθε απόγευμα μπορεί να βρει κανείς όλες τις «φυλές». Ποδηλάτες που κάνουν την βόλτα τους, ανθρώπους που τρέχουν κάνοντας τζόκινγκ, άλλους που βαδίζουν, έφηβους που κάνουν parkour, νεαρούς που προτιμούν το pump track και τις δύο πίστες που υπάρχουν εκεί ή ακόμα και ομάδες που γυμνάζονται στο γρασίδι ή κάνουν την γιόκα τους με θέα την θάλασσα.

Ο Δήμος, μετά τους χειμερινούς μήνες που πέρασαν, τώρα που φτάνει το καλοκαίρι, ρίχνει το βάρος του και πάλι στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων, γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα στην άλλη πλευρά της Πάτρας, στο κολυμβητήριο της Αγυιάς και στο πάρκο Τσιμιγκάτου όπου δεκάδες Πατρινοί γυμνάζονται καθημερινά.


Έτσι, αρκετοί Πατρινοί που γυμνάζονται και ασκούνται έχουν αλλάξει πλέον στέκι και έχουν έρθει στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων. Εκεί πριν από μερικές μέρες ο Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων γυμναστικής, όπου κανείς μπορεί να ασκείται και να γυμνάζεται εντελώς δωρεάν.

Στόχος του Δήμου είναι να μετατρέψει με σταθερά βήματα τον χώρο σε έναν σύγχρονο αθλητικό κέντρο μαζικού αθλητισμού, αλλά και αναψυχής, κάτι που ήδη έχει γίνει από το περασμένο καλοκαίρι.


Μετά το Πάσχα, άλλωστε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrasevents.gr στο πάρκο θα μπει και σύγχρονη παιδική χαρά, υψηλών προδιαγραφών, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια εκεί.

Όταν με το καλό, η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μαζί με τον Δήμο προχωρήσει στην αξιοποίηση του χώρου του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, τότε η Πάτρα θα έχει δύο αθλητικά κέντρα στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού, στις δύο άκρες σχεδόν της παραλιακής της ζώνης.


(Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Μπικίνη)