Στην ανοιχτή επιστολή που εστάλη σήμερα, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που είναι μηχανικοί αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πιθανή υπερψήφιση αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εκατό χιλιάδες και πλέον Μηχανικούς με την κυβέρνηση, τους «Θεσμούς» αλλά και με όσους Βουλευτές το υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνει την καταστροφή του Συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Καταδικάζει οριστικά τον Κλάδο των Μηχανικών με την διάλυση ενός αποδεδειγμένα, από πρόσφατη αναλογιστική μελέτη, υγιούς ταμείου - του ΤΣΜΕΔΕ - και με την κλοπή του αποθεματικού κεφαλαίου του, που συσσώρευσαν γενιές Μηχανικών. Αυξάνει υπέρογκα τις ασφαλιστικές εισφορές, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις οφειλές των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε φορολογικό χρέος. Επιπλέον, αναφέρεται στην επιστολή, θεσπίζονται διαδικασίες καθολικής αναγκαστικής είσπραξης και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Κατακρεουργεί τις συντάξεις ενώ την ίδια στιγμή παύει η κρατική εγγύηση του ύψους των συντάξεων με την εισαγωγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καταργεί τον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, εντείνει την φοροεπιδρομή, οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα και τον οικονομικό και φυσικό αφανισμό χιλιάδες μηχανικούς.

«Η μόνη σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρσή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Γιώργου Στασινού προς τους βουλευτές μηχανικούς. Το ΤΕΕ καλεί τους βουλευτές «την ύστατη, έστω, στιγμή να συναισθανθείτε το έγκλημα που συντελείται κατά των Μηχανικών και να μην συναινέσετε με την ψήφο σας».