Άργησαν, αλλά επιτέλους έφτασαν…

Ο λόγος για τα κοινόχρηστα ποδήλατα της ΑΔΕΠ – Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που έφτασαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και τοποθετήθηκαν ήδη σε ορισμένους σταθμούς που υπάρχουν στην Πάτρα.

Η φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή από τον σταθμό ποδηλάτων που υπάρχει στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Θυμίζουμε ότι τα προγράμματα που συμμετέχουν ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι πιλοτικά και έχουν σαν στόχο την βιώσιμη αστική κινητικότητα με ποδήλατα στην Πάτρα. Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα θα λειτουργούν συνολικά 13 σταθμοί  με 30 ποδήλατα από την ΑΔΕΠ (5 σταθμοί) και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια (8 σταθμοί).  

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από κοινού για τους δύο φορείς αμέσως μετά το Πάσχα και οι δοκιμαστικές βόλτες θα ξεκινήσουν σύντομα από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.  Μάλιστα μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και μία ενημερωτική καμπάνια με την συμμετοχή εθελοντών, έτσι ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες το όλο πρόγραμμα, την λειτουργία και την χρήση του, πώς να γίνουν μέλη, αλλά και τους απώτερους στόχους που είναι η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης. Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν.

Ο Οδυσσέας Ξεριζωτής γράφει τα εξής στο facebook: «Μόλις αφίχθησαν τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Πατρεων ( Α.Δ.Ε.Π. / CIELO ) και της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος ( GIFT 2.0). Προσεκτικοί να είναι οι οδηγοί των Ι.Χ. και οι ποδηλάτες , να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.  Ας τα σεβαστούμε , είναι στην διάθεση όλων μας».