Με αρκετό κόσμο στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες και την Κυριακή των Βαϊών. Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα όπου κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με τους πιστούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες με ευλάβεια και κατάνυξη για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τις ιερές ακολουθίες.

Το μήνυμα του Θείου Δράματος, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, με τους ιερείς χρησιμοποιώντας τις γραφές της Καινής Διαθήκης, να προχωρούν στον λόγο τους σε παραβολές που ουσιαστικά αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη  πραγματικότητα, με τους πιστούς να διδάσκονται μέσα από την παρακολούθηση του Θείου Δράματος σημαντικά πράγματα για την ζωή.

Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων και στην παραβολή των δέκα παρθένων.

Απόψε, στις εκκλησίες θα ψαλλεί η Ακολουθία του Νυμφίου όπου περιλαμβάνει και το τροπάριο της Κασσιανής μοναχής, της αμαρτωλής γυναίκας η οποία μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρέθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο.

Το τροπάριο της Κασσιανής είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.