Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μέρος της σπονδυλωτής εικαστικής έκθεσης που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός με έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κωστή Παλαμά, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο "OLYMPIC FLAME 2016 - INSPIRATION".

Η σπονδυλωτή αυτή εικαστική δράση αποτελείται από τρία μέρη (αφή-ταξίδι-προορισμός) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ το concept της εκθέσεως εμπνεύστηκε και επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός.

Η εικαστική έκθεση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας σε ολόκληρη την οικουμένη. Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης που υποστήριξε η κατασκευαστική Ιταλική εταιρία REALIZE, έδωσαν το παρών εκλεκτοί καλεσμένοι, άτομα από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και από το λαμπερό χώρο της μόδας και της ομορφιάς...