Μια πολύ καλή και ουσιαστική χρονιά είχε με τη μελανόλευκη φανέλα ο Δημήτρης Βεργίνης, καθώς ήταν από τους «στυλοβάτες» στην τελική υλοποίηση του στόχου παραμονής της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Η συμφωνία του Απόλλωνα με τον Βεργίνη ήταν για συμβόλαιο ενός έτους, με επακόλουθο πλέον ο παίκτης να είναι ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του. Θυμίζουμε εδώ ότι ακόμη και μεσούσης της περιόδου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Match», είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το πολύ καλό και «ζεστό» κλίμα που συνάντησε στην Πάτρα και το ότι δεν θα ήταν αντίθετος για να παραμείνει στον Απόλλωνα για μια ακόμη χρονιά.

Αυτές τις δηλώσεις του τις επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες και διαδικτυακά, όπου μίλησε επίσης για τη φετινή χρονιά γενικότερα και το πώς τελικά η πατρινή ομάδα απέφυγε τον υποβιβασμό. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας στην ομάδα, γιατί το ξεκίνημα ήταν πολύ άσχημο και χρειάστηκε ένα δίμηνο τεράστιας προσπάθειας από όλους μας και το νέο προπονητή που ήρθε, για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να σωθούμε. Θέλαμε και το κάτι παραπάνω με τα πλέι-οφ, αλλά δεν το πετύχαμε την τελευταία αγωνιστική παρότι μας δόθηκε η ευκαιρία. Από κει και πέρα, είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στην Πάτρα και θέλω να μείνω. Είναι κάτι όμως που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, θα τα πούμε με τη διοίκηση κι ελπίζω όλα να πάνε καλά».