Αυτή την περίοδο τα μυρμήγκια ξεκινούν να κάνουν πάρτι μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να τα διώξετε ή να χρησιμοποιήσετε πιο φυσικούς τρόπους για να φύγουν τα μυρμήγκια από την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού σας.

Ξεκινώντας από τα... βασικά προσέξτε να μην ρίχνετε κάτω τρόφιμα και ψίχουλα και αν έχετε κατοικίδιο να καθαρίζετε συχνά στα σημεία που τρώει και να πλένετε τα μπολ του φαγητού του.

Σύμφωνα με το newsbeast, στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τα απωθούν. Σε περίπτωση που εντοπίσετε  κάπου αυτή την μαύρη... γραμμούλα ραντίστε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο.

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που τα μυρμήγκια δεν αγαπάνε ιδιαίτερα. Ρίξτε λίγη κανέλα σε όλα τα περάσματα που χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισέρχονται μέσα στο χώρο σας. Παρατηρήστε από ποιες εισόδους προτιμάνε να μπαίνουν στο σπίτι σας και ρίξτε σε εκείνα τα σημεία λίγη παραπάνω κανέλα.

Σε γενικές γραμμές τα μυρμήγκια δεν είναι λάτρεις των μπαχαρικών.

Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι νερό και λευκό ξίδι σε ίσες ποσότητες. Ψεκάστε με το συγκεκριμένο μείγμα όλα τα μονοπάτια που χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να μπούνε μέσα στο σπίτι σας.

Σε κάθε περίπτωση κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε ελέγξτε την κουζίνα ώστε να μην υπάρχουν ψίχουλα στο πάτωμα ή στους πάγκους.