Ανοικτά στην πλειοψηφία τους ήταν τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, αλλά και στους γύρω δρόμους, την Κυριακή των Βαϊων, στις 24 Απριλίου.

Οι έμποροι άνοιξαν αυτή την Κυριακή τα μαγαζιά τους, μπαίνοντας πλέον για τα καλά στην πασχαλινή περίοδο και στο εορταστικό ωράριο, ενώ στην αγορά επικρατεί μία γιορτινή ατμόσφαιρα, με αρκετό κόσμο στο κέντρο της Πάτρας.

Οι Πατρινοί κατέβηκαν στην πόλη για να κάνουν την βόλτα τους και να πιουν το καφέ τους, με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, της Παντανάσσης, της Αγίου Νικολάου και την πλατεία Γεωργίου να έχουν αρκετό κόσμο.

Η κίνηση στο κέντρο της Πάτρας είναι αρκετή, ενώ ανοικτά είναι τα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως στην Μαιζώνος, στην Κορίνθου, στην Γούναρη, στην Ερμού κτλ.

Παρόλα αυτά η εμπορική κίνηση κυμαίνεται σε μέτριο επίπεδο στα περισσότερα καταστήματα, με τους καταναλωτές να χαζεύουν στις βιτρίνες, ρίχνοντας μία διερευνητική ματιά στις τιμές, μπαίνοντας όμως με δυσκολία στα μαγαζιά για να ψωνίσουν.

Οι περισσότεροι περιορίζονται στις ματιές και στο καφέ, συνδυάζοντας τον με την βόλτα στο κέντρο. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή έως τις 6 το απόγευμα, ενώ από την Μεγάλη Δευτέρα μπαίνουμε στο εορταστικό ωράριο.