Οι δεκάδες φίλοι του ποδηλάτου και ειδικότερα του mountain bike, ανυπομονούσαν εδώ και αρκετό καιρό, περιμένοντας την μέρα που θα δίνονταν προς χρήση οι δύο πίστες pumptrack που έχουν κατασκευαστεί στο Πάρκο της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.

Τα μέλη της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας (Κάφρος Ερυμάνθου), είχαν τονίσει στους φίλους του  ΜΤΒ, του downhill, του cross country και γενικότερα στους φίλους της κάθε μορφής ορεινής ποδηλασίας, να κάνουν υπομονή μέχρι να γίνουν τα εγκαίνια της Patras PumpΤrack. 

Ήταν κάτι απαραίτητο αυτό, μετά τις εργασίες στις οποίες είχαν προχωρήσει όλες τις προηγούμενες ημέρες έτσι ώστε να φτιαχτούν οι δύο πίστες που υπάρχουν, όπως πρέπει. Τα εγκαίνια του PumpTrack έφτασαν και οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας αποζημιώθηκαν με το παραπάνω για την υπομονή που έκαναν όλο αυτό το διάστημα.

Οι δύο πίστες δόθηκαν προς χρήση και οι ποδηλάτες ξεχύθηκαν στο PumpTrack, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους και πραγματοποιώντας εντυπωσιακές κούρσες πάνω στις ειδικά διαμορφωμένες στροφές, με τα τεχνητά κυματοειδή εμπόδια, στις χωμάτινες κυκλικές διαδρομές που έδιναν την δυνατότητα στους ποδηλάτες να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα.


Στην πρώτη μέρα των εγκαινίων, στο πλαίσιο του event, που έχει διοργανώσει η Λέσχη, οι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη επαφή με τις πίστες, να προχωρήσουν σε επιδείξεις με τα ποδήλατά τους, κάνοντας τα κολπάκια τους, ενώ έγιναν και μαθήματα για τους αρχάριους.

Την δεύτερη μέρα, την Κυριακή, η Λέσχη διοργανώνει, αγώνα challenge και εκεί το θέαμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Πάντως, και η πρώτη μέρα του μεγάλου αυτού ποδηλατικού event αποζημίωσε όσους βρέθηκαν εκεί.

Ο φωτογραφικός φακός του patrasevents.gr, ήταν εκεί και απαθανάτισε ορισμένα μόνο από τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα που πρόσφεραν οι Πατρινοί ποδηλάτες στις πίστες του PumpTrack.


Συμπερασματικά το PumpTrack είναι γεγονός! Ήρθε για να προσφέρει αρκετό θέαμα στους φίλους του ποδηλάτου, ενώ σίγουρα θα αποτελέσει ένα χώρο για την διεξαγωγή σημαντικών ποδηλατικών events.

Δείτε φωτογραφίες: