Ένα, μεγάλο, υπέροχο και θαυμάσιο τσίρκο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μικρά παιδιά της Πάτρας, εδώ και ορισμένες ημέρες.
Πρόκειται για το τσίρκο που έχει σταθμεύσει στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων, στο ύψος περίπου του Αγίου Ανδρέα, το οποίο περιμένει τους μικρούς φίλους του και τους γονείς τους να έρθουν στον μαγικό του κόσμο και να διασκεδάσουν.
Το τσίρκο είναι ταυτισμένο για τους περισσότερους από εμάς με τα παιδικά μας χρόνια, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν περάσει από την Πάτρα ορισμένα από τα μεγαλύτερα τσίρκα.
Όμως για όσους δεν γνωρίζουν και έχουν να θυμούνται το τσίρκο από εκείνα τα χρόνια, πλέον σε ένα τσίρκο δεν μπορεί να δει κανείς ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, αρκούδες ή ακόμα και άλλα ζώα που δεν υπάρχου στην ελληνική φύση.
Υπάρχει ειδικός νόμος που απαγορεύει την μεταφορά των ζώων από το τσίρκο, προκειμένου να τα προστατεύσει, καθώς κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο συνιστά την, ως έναν βαθμό, κακοποίησή τους.
Το τσίρκο, όμως, δεν παύει να είναι ένας μαγικός κόσμος, με δεκάδες κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ακροβάτες και άλλους πολλούς που σίγουρα επιδεικνύοντας την τέχνη τους, μπορούν να προσφέρουν ένα διαφορετικό και ξεχωριστό θέαμα στα μικρά, αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά.
(To video είναι του Δημήτρη Λαμπρόπουλου).