Στο νέο πρόσωπο του βρετανικού ίντερνετ εξελίσσεται ο Joe Wicks ο οποίος έχει λάβει τα παρατσούκλια «Ο Προπονητής του Σώματος» και «Ο Τζέιμι Όλιβερ του Fitness».

Τελευταία περίπτωση της μανίας με το «Fitstagram», δηλαδή των γυμνασμένων, αστείων και όμορφων προσώπων του Instagram, ο Wicks έγινε γνωστός ανεβάζοντας 15λεπτα βίντεο με συμβουλές γυμναστικής, υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο followers!

Προερχόμενος από το πληκτικό προάστιο του Surbiton, ο Wicks μετατράπηκε από έναν χαριτωμένο μπάρμαν, σε εκατομμυριούχο του διαδικτύου μέσα σε διάστημα ελάχιστων ετών. Ο γκουρού της γυμναστικής, διαθέτει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο followers στο Instagram και έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που πολλαπλασιάζεται με την πάροδο των ετών.

Ενδεικτικά, το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, «Learn in 15», πλασαρίστηκε στη λίστα με τα 20 βιβλία μαγειρικής με τις περισσότερες πωλήσεις, επίτευγμα που δεν έχουν καταφέρει ούτε διάσημοι σεφ όπως, ο Gordon Ramsey.

Σύντομα μάλιστα ο Wicks θα εμφανιστεί στην τηλεόραση καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με το Channel 4, που θα βγει στον αέρα το προσεχές καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του προβλέπει εξαψήφια αμοιβή, που σημαίνει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίρες το μήνα!