Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, η δεύτερη μεγάλη συναυλία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με το γενικό τίτλο: ‘’Πορεία προς το Πάθος - "Ύμνοι και Θρήνος’’ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, στις 8.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή των τμημάτων του Οργανισμού: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], Γ.Φ.Σ. ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου- Αλμπένα Πένκοβα], αλλά και Ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής, υπό τη γενική επιμέλεια, διδασκαλία και μουσική διεύθυνση του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου, Γιάννη Κόττορου.

Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μυσταγωγική Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από τους Ύμνους της Εκκλησίας και τους θρήνους της Ελληνικής παράδοσης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα λάβουν μέρος η διαπρεπής ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βάσω Σακελλάρη [αφηγήσεις- θρήνους], και η γνωστή Υμνωδός- ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Ξένια Βέρρα. Στο ρόλο του αναγνώστη, ο Θεολόγος  και μέλος του Βυζαντινού Χορού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Λουκάς Καρτέρης.

Στην Ορχήστρα θα λάβουν μέρος: Μανώλης Κόττορος [βιολί], Γιώργος Κοτσίνης [κλαρίνο, φλογέρα], Γιάννης Παναγιωτόπουλος [πολίτικη λύρα- ούτι], Γιάννης Τσεντούρος [κρουστά] και Κώστας Τσαρούχης [Κόντρα μπάσο].

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.   


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας ραδιοφωνικά, από την ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ θα είναι η εταιρεία CARNA και το IONIAN CHANNEL. Χορηγοί: ELITE- Πατραϊκή Χαρτοποιία, MIELE- Μιχαηλίδης, Κατάστημα "Mπιζζζ!’’ και Εστιατόριο "Αλάμπρα’’. Χορηγοί επικοινωνίας: οι εφημερίδες ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΧΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο τηλεοπτικός σταθμός LEPANTO T/V, οι ιστότοποι ΤΗΕ BEST, TEMPO 24, PATRAS EVENTS, JUNIORS CLUB και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 RADIO PATRAS.

Πληροφορίες, στη Γραμματεία του Οργανισμού, Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610 222.248 και 2610 279.679, καθημερινά πρωί και απόγευμα. www.polyphonikipatras.gr


Γεννήθηκε το 1955 στο Αγαθονήσι Δωδεκάνησου, της Πατριαρχικής Εξαρχείας Πάτμου. Σπούδασε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, από τις οποίες έλαβε τα πτυχία του αριστεύσας. Παράλληλα σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, με υποτροφία της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με το Βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Ονούφριο Σώχο.

Είναι Διευθυντής και καθηγητής Βυζαντινής μουσικής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητής της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Β ΄θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Διευθύνει το Βυζαντινό Χορό της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, της οποίας είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ διετέλεσε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος [από το 1985 – 2004] ως  Α΄ και Β΄ Αντιπρόεδρος.

Διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος και χοράρχης του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών [από το 1999 έως το 2006], Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδίας και επιμορφωτής σεμιναρίων Βυζαντινής μουσικής.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό με το Βυζαντινό Χορό της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Αγγλία- Ιταλία- Κύπρος- Γερμανία-Βοσνία- Ρουμανία κ.α.].

Για τη μουσική του προσφορά το Δεκέμβριο του 2001 ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος Βαληνδράς, σε ειδική τελετή τον τίμησε, με ειδικό δίπλωμα και με το μετάλλιο του Σταυρού του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου.