Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό στον Ισημερινό, καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 350, ενώ τουλάχιστον 2.068 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ακόμη υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι στα κτίρια που γκρεμίστηκαν από την δόνηση των 7,8 Ρίχτερ, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη μεγαλύτερο τραγικό απολογισμό, κάτι που προέβλεψε και ο πρόεδρος της χώρας. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ανοικοδόμηση του Ισημερινού θα στοιχίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην κατεστραμμένη, παραλιακή πόλη Πεδερνάλες, οι επιζώντες πέρασαν τη νύχτα τους καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες ή σε στρώματα που είχαν ρίξει στο έδαφος, δίπλα στα ισοπεδωμένα σπίτια τους. Στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούσαν τους σκοτεινούς δρόμους ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να συνεχίσουν το έργο τους.

Στο γήπεδο της πόλης, που έχει παραμείνει ανέπαφο, έχουν στηθεί σκηνές. Σε ορισμένες συγκεντρώνονται τα πτώματα, σε άλλες γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ή μοιράζουν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους. Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με επιδέσμους, αλλά όσοι έχουν υποστεί σοβαρότερους τραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Περίπου 230 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά την πρώτη ισχυρή δόνηση. Σχεδόν 130 κρατούμενοι στις φυλακές Ελ Ροντέο του Πορτοβιέχο εκμεταλλεύτηκαν την καταστροφή και το χάος και δραπέτευσαν. Σύμφωνα με τις αρχές, οι 35 από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί.