Αυτή η εποχή είναι μια περίοδος που ειδικότερα οι μαθητές της Γ' Λυκείου έχουν πολλά να αντιμετωπίσουν, όπως άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Την περασμένη Κυριακή στις 17 Απριλίου, το φροντιστήριο «Άνοδος» σε συνεργασία με το New York College κάλεσαν κοντά τους όλους τους ενδιαφερόμενους για μια εκδήλωση που είχε θέμα την «Διατροφή, το άγχος και τις Πανελλήνιες εξετάσεις».

Η ανταπόκριση των γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών ήταν άμεση και άπαντες βρέθηκαν στην αίθουσα του δικηγορικού συλλόγου Πατρών και παρακολούθησαν τις ομιλίες, θέτοντας στο τέλος τις δικές τους ερωτήσεις.


Η απόδοση των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά είναι διαβασμένοι. Το μυστικό είναι να έχουν καλή μνήμη και να είναι συγκεντρωμένοι την ώρα των εξετάσεων.

Πολλοί βέβαια γονείς κάνουν το λάθος να συμβουλέψουν τα παιδιά τους χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην διατροφή και την ψυχολογία.

Ο γνωστός διατροφολόγος κ. Νίκος Κατσαρός (αντιπρόεδρος του New York College) βρέθηκε στην Πάτρα για να μιλήσει για το θέμα και να επισημάνει όλα εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς και οι μαθητές στην καθημερινή διατροφή, ενόψει εξετάσεων.

Για την «διαχείριση του άγχους στις πανελλήνιες εξετάσεις» μίλησε η κα. Κρινάνθη Γδοντέλη, διδάκτωρ αθλητικής ψυχολογίας (διευθύντριας του αθλητικού τμήματος του New York College και διδάσκουσα ακαδημαϊκών μαθημάτων τμήματος ψυχολογίας).

Στο τέλος, έγιναν ερωτήσεις στους ομιλητές του πάνελ, ενώ ακολούθησε και κουβέντα μεταξύ των παρευρισκομένων σε πολύ ζεστό κλίμα.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: